0

Б ившият гангстер Дуейн "Кийф Д" Дейвис има шанс да си тръгне като свободен човек въпреки самопризнанието за убийството на една от иконите в рапа Тупак Шакур.

Отказът на Дейвис да даде показания за връзките му със смъртта на Тупак оказва огромен натиск върху прокурорите, каза експерт.

ЗАД РЕШЕТКИТЕ, НО НЕ ЗА ДЪЛГО: Пускат под домашен арест убиеца на Тупак!

И мълчанието на Кийф по време на процеса - въпреки признанието пред полицията и медиите за ключовата му роля в престъплението, може да повлияе на съдебните заседатели и да доведе до освобождаването му.

Las Vegas Metropolitan Police Department

Това смята топ американски адвокат, който посочи, че многократните признания на Кийф за планирането на убийството на Тупак през 1996 г. може да не са достатъчни, за да го пратят зад решетките.

НОВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА: Пи Диди оркестрирал убийството на Тупак!

Адвокатката Джейми Райт говори пред The U.S. Sun, тъй като Кийф трябва да бъде изправен пред съда, след като пледира невинен през ноември 2023 г.

„Прокуратурата носи отговорността да докаже виновността. Ако има някакво съмнение, тогава съдебните заседатели казват тежката си дума и те могат да оневинят или обесят някого. Ползата от това да не говорите, както прави Дуейн Дейвис, е, че заседателите формират мнението си въз основа на това, което казвате или как го представяте. Те не слушат само доказателствата, но и наблюдават човека. Като се позовава на правото си да запази мълчание, Дейвис единствено поставя тежестта върху прокуратурата“, категорична бе адвокатката.

27 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: Обвиняемият за убийството на Тупак иска на свобода

Кийф даде показания през 2008 г. и 2009 г., давайки подробности за участието си в убийството на Тупак. Въпреки самопризнанията си, сега той твърди, че е „измислил всичко за пари и слава“, въпреки че това може да не издържи в съда.

Дуейн Кийф Ди Дейвис (на малката снимка) пледира невинен за стрелбата срещу Тупак

 Дуейн Кийф Ди Дейвис (на малката снимка) пледира невинен за стрелбата срещу Тупак
gettyimages

Райт заяви, че съдебните заседатели може да го признаят за виновен, след като са гледали видеоклипове на признанията му и са чули записи на самопризнанията му, за които се твърди, че са били дадени като част от сделка за имунитет.

Тя поясни, че многократните самопризнания често все още не са достатъчни в наказателни процеси, за да осъдят някого.

Съкровището на Тупак на тезгяха! (СНИМКИ)

Адвокатът на Кийф, Карл Арнолд, е оптимист, че записаните самопризнания от 2009 г. няма да бъдат включени в процеса, твърдейки, че е правно проблематично и "безполезно" като доказателство.