0

С инът на звездата от Народния театър Деян Ангелов – Ален, прави своя дебют в киното във филма „Български кораб потъва в бурно море“ на режисьора Петринел Гочев, който е по кината от петък.

Младият актьор прави изключителна роля, а критици му предвещават успех в професията. Редом до него в лентата дебютира и още един малък талант - Християн Манолов. Двамата заедно с техните приятелчета ни връщат в безгрижните години на детството, когато животът и най-вече трудните моменти се гледат под друг ъгъл.

Истина

Това е първата роля на Ален Ангелов, въпреки че зрителите са го виждали и в други филми, уви, заснети след това, разказват от продукцията. Филмът разказва историята на седемгодишния Петьо, който няма търпение да стане голям и брои дните до започване на учебната година, когато в една слънчева сутрин разбира от майка си, че баща му е заминал в чужбина. Петьо е изпратен в принудителна ваканция на село. Там Петьо открива приятелството в лицето на шестгодишния Филип и двамата се изправят срещу Тайфата и Истината. Историята на Петьо е захранена от живота и част от нея е лично преживяна от режисьора Петринел Гочев. „Български кораб потъва в бурно море“ е филм за пътуването на Детето към истината. „Това е история за дните и нощите на две момчета и заобикалящия ги свят, както и за изправянето им лице в лице пред важните неща в техния живот“, споделя Петринел Гочев.

Синът на Деян Ангелов с дебют в киното
e e e
4

Герои

На екран в лентата се завръща и обичаният актьор Михаил Мутафов, интервю с когото можете да прочете в съботния брой на вестник „Телеграф“. Мутафов влиза в ролята на дядо Ачо, който помага на своя внук и се превръща в негов пазител. В останалите роли влизат Гергана Змийчарова, Димо Димов, Весела Бабинова, Станислава Николова, която влиза в ролята на Маргарита, майката на Петьо. Бабинова играе нейна сестра и леля на Петьо. Сценарият на „Български кораб потъва в бурно море“ е дело и на Гергана Змийчарова, която заедно с колегата си Димо Димов влиза в ролите на родителите на Филип - Ирина и Никола. Музиката е дело на Димитър Величков–Шмидт, а продуценти са Галина Тонева и Кирил Кирилов.