0

Д жони Деп някога беше един от най-доходоносните звезди в Холивуд, а сега актьорът заяви, че се чувства като в сапунена опера.

По време на Международния филмов фестивал в Сан Себастиан, където беше премиерата на "Моди — Три дни на крилото на лудостта", режисиран от Деп, той сподели, че влиза в обувките на своя главен герой - италианският художник Амедео Модилиани, като по този начин намеква за нашумялото дело, което води срещу бившата си жена Амър Хърд.

ЗАСЛУЖЕНО: Джони Деп с наградата за цялостно творчество в Рим!

„Всеки има своя история. Аз също съм минал през редица неща“, каза 61-годишният Деп.

„Но съм добре. Мисля, че всички сме минали през редица неща, в крайна сметка. Може би вашето не се е превърнало в сапунена опера. Искам да кажа, по телевизията, всъщност“, подчерта актьорът, намеквайки за делото.

Действието във филма се развива в Париж по време на Втората световна война, а в ролята на Моди влиза италианския актьор Рикардо Скамарчо. Актьорският състав включва още Антония Десплат, Ал Пачино и Стивън Греъм.

ЧИСТИ СМЕТКИ, ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ: Амбър Хърд плати 1 милион на Джони Деп

Деп беше женен за Хърд от 2015 г. и 2017 г. и я съди за клевета заради публикация от 2018 г., която тя написа за The Washington Post. Въпреки че Хърд не назова името на Деп в материала, адвокатите му твърдяха, че той ясно споменава обвинения в злоупотреба, които тя е направила срещу него по време на бракоразводното им производство.

След шестседмичен телевизионен процес в средата на 2022 г. журито се произнесе в полза на Деп, определяйки, че Хърд умишлено и злонамерено го е клеветила.

Хърд подаде жалба, но я оттегли в края на 2022 г. и се споразумя. 

КРАЙ НА САГАТА: Амбър Хърд и Джони Деп си стиснаха ръцете

Спорният съдебен спор дойде, след като двамата бяха въвлечени в съдебен процес в Обединеното кралство през 2020 г. Деп съди британския вестник The Sun за клевета, след като той го нарече „бияч на съпруги“ в статия, съсредоточена върху обвиненията в малтретиране на Хърд. Той загуби, след като съдия постанови, че статията е „до голяма степен вярна“ и „по-голямата част от предполагаемите нападения над Хърд от Деп, са доказани“.