0

У ил Смит се завърна към наградите, като излезе на сцената, за да приеме приза Beacon на наградите на Асоциацията на афроамериканските филмови критици.

Това бележи първата публична реч на Смит на церемония по награждаването, след като шамароса Крис Рок на Оскарите през 2022 г.

Колегата на Смит от „Еманципация“ Чармейн Бингва и съоснователят на AAFCA Гил Л. Робъртсън представиха Смит и Антоан Фукуа, режисьор на историческата драма. След едноминутната благодарност на Фукуа към AAFCA, Apple TV+ и актьорския състав и екипа на филма, Смит взе микрофона, за да разкаже продукцията на филма.

Дензъл Уошингтън с първи думи за шамара по време на Оскарите

"Eманципация“ беше най-трудният филм в цялата ми кариера. Всичко беше на открито“, пошегува се Смит, предизвиквайки смях от тълпата.

Уил Смит и Мартин Лоурънс отново ще си партнират

„Искам да благодаря на Гил и AAFCA. Искам да благодаря на всички вас в тази стая, че правите това, което правите, поддържайки нашите истории живи. Искам да благодаря на Apple“, каза Смит.

„Това беше първият път, когато чух от студио, че историята е по-важна от това колко струва да бъде направено", каза Смит.

СЛЕД ЗВУЧНИЯ ШАМАР: Уил Смит напусна Академията за Оскарите

AAFCA празнува своята 20-та годишнина тази година, почитайки филми като „The Woman King“, „The Inspection“, „Nanny“ и „Black Panther: Wakanda Forever“.

Еди Мърфи се изгаври с Уил Смит на наградите "Златен глобус"