0

Б арабанистът на рок групата "Def Leppard" Рик Алън казва, че се възстановява след нападението, извършено по-рано този месец пред хотел във Флорида, предаде АП, цитирана от БТА.

Алън, който е бил в Южна Флорида, за да изнесе концерт, е бил нападнат, когато е излязъл да пуши пред хотел „Фор сийзънс“ на плажа във Форт Лодърдейл. Полицията арестува 19-годишен мъж, но заяви, че не разполага с мотив за нападението. В полицейския доклад не се посочват самоличността нито на заподозрения, нито на Алън.

В публикация в социалните мрежи 59-годишният Алън сподели, че е благодарен за цялата подкрепа, която е получил от своите фенове. Той каза също, че е облекчен, че съпругата му Лорън не е била с него, когато е станал инцидентът, и че сега „работят върху възстановяването си на безопасно място“.

Полицията съобщи, че нападателят се е скрил зад стълб пред хотела, докато Алън е пушил цигара.

Мъжът се нахвърлил върху Алън и го повалил на земята. Според полицейския доклад една жена видяла Ален да пада и се затичала да му помогне, след което мъжът я нападнал. След това мъжът изтичал до друг хотел и започнал да чупи стъклата на колите, докато не бил спрян от свидетели и не пристигнала полицията. Той бил арестуван и обвинен в два случая на побой, четири случая на престъпно посегателство и малтретиране на възрастен човек или човек с увреждания.

Феновете на "Def Leppard" знаят, че Алън губи лявата си ръка при автомобилна злополука през 1984 г., но остава барабанист на групата.