1

Д а не бъркаме Лили-успеха с Лили-гардероба. Макар двете да би трябвало да вървят ръка за ръка, или както е в случая - крака за крака. Не зная това римейк на „Жалба за младост“ или друг рефрен е, но смятам, че госпожата е модно зависима да седи в 20-и век. Според тази снимка Лили не е в съвсем добра форма, за да се разголи така, вижда се увеличен ханш и да бъда любезен - коремче, което можеше да ни бъде спестено. Плохите в долната част само подчертават това телесно несъвършенство, което не ме дразни само по себе си, но ме дразни, че не е било забелязано от разни им там стилисти, клакьори, внушители, обкръжение. Езикът на тялото внушава умора, сякаш иска удобен диван, а не тези високи токчета. Провисналите по тялото жици, усилватели или каквато и да е техническа наличност прави Иванова да изглежда като диверсант, втурнал се да взриви съответен обект. Бих предложил - Лили, да ти пратя моето огледало, все пак съседи сме, да си помагаме. Мога да добавя още чаша олио и две яйца. Идат празници, направи си кекс.

А по Йорданка дантели тъгуват...

Гледам Йорданка и сякаш чувам „Тъмночервена роза“... Тази наметка е реквием за отминали времена, тя блести като завеска в самодеен театър, някъде между селата Мокрище и Баткун. Поръбена е с пера, а полупрозрачният тюл (може би органза), превеждат окото в мекия свят на наивното. Следва бляскава черна рокля, описваща звездния силует - не зная да си върна „Мелодия на годината“ или да направя от всичко това мелодия. Чини ми се, че около деколтето роклята е претоварена с дантела, но може да е светлосянка. Харесвам косите Йорданкини, харесвам фините й черти и искам отново да сме двамата във „ВИП брадър“. Тогава ще падна на колене и ще й поискам прошка. Но не за този коментар, не!

Бачев го дава ала виенски пенсионер

Алекс, Алекс, не е ли твърде неуместна и траурна тази рокля. Идат празници и очакванията са за блясък, златно, брокат, поне червено или оранжево... Познаваме се, питай, когато се колебаеш. И този смешен верев над коленете, все едно кроячката е загубила съзнание, преди да довърши тегела. Освен това облеченото се слива с черната маса, което си е едно недомислие, но кой съм аз да давам мнение на телевизията. Гаджето ми гледа навъсено и чака да ида на масата при желирания език с чесън и ме пита господинът до нея горски ли е, австриец ли е? Как ще е австриец бе, германецо такъв, това е знаеш ли ти кой е бе, това е Мариан Бачев. И да, право е моето германче, Бачев баш си прилича на виенски гражданин, от покрайнините де, пристигнал на Грабен щрасе да пазарува за фамилията. Бежово елече, кафяво поло, дънки. Това дори през 1934 не се е носило, но Бачев си е Бачев, можеш ли му каза нещо. А пък желираният ми език се получи прекрасно. Не е така отровен колкото личният ми. Благодаря.

Силвестър в постен цветови аранжимент

Не зная от името на художника Ротко да е пускана модна линия, но Мария Силвестър май опровергава това. Виждате напълно постния моден пейзаж, състоящ се от бежово и бяло. Коланът прорязва визията, обединен с бюстие, като двете създават нечувано естетическо напрежение, поне за мен. Панталонът прилича на две увити около краката постелки, а цветът гръмко опустошава един навярно добър замисъл. Мисля, че Мария може да изглежда отлично само по бялата риза и чантата, която, мисля, може да се облегне на друго рамо. Кой е въвел в експлоатация тъмните очила, с които инак красивата жена изглежда като илюстрация от криминален роман.

Милена и Дивна модните идоли на 2023

Дивно ми е и ми е свежо в компанията на това изключително момиче. Дивна е напълно уместно облечена спрямо повода и мястото, на което този кадър е направен. Тя печели наградата Fashion idol за 2023 и нищо по-удачно не може да илюстрира това признание. Сатенената, опъната по тялото рокля, доизвайва телесната линия, пресъздава звездни усещания и ликува в пространството. До Дивна - топнотариус Милена Георгиева достига границите си на експериментиране. Тя също е носител на престижното модно отличие. Дамите в България рядко носят шапка, но Георгиева прави това на място, на което ще бъде оценена, а възхищението ще е резултат от многогодишния и опит и флирт с висшата естетика. Нотариус Георгиева е сред малкото заети жени, чийто гардероб е така разнообразен и изненадващ, така щото ми се иска да мога да прекарам един ден там и да го съзерцавам.