0

К рис Рок отказал покана да бъде домакин на наградите Оскар през 2023 г., след като беше позорно ударен от Уил Смит по време на тазгодишната церемония през март.

По време на комедийно шоу във Финикс, Аризона, в неделя, 57-годишният актьор сравни воденето на Оскарите с връщане на местопрестъпление, според Arizona Republic.

Докато обсъждаше предложението за водещ, комикът се позова на процеса за убийството на О Джей Симпсън, отбелязвайки, че би било като да помолите покойната Никол Браун Симпсън „да се върне в ресторанта“, където майка й е оставила чифт чаши в нощта на смъртта си.

Рок каза, че самият шамар на Смит го е наранил, позовавайки се на ролята на актьора като Мохамед Али във филма Али от 2001 г. и обяснявайки: „Той е по-голям от мен. Щатът Невада не би одобрил битка между мен и Уил Смит.“

Звездата, която преди това беше домакин на Оскарите през 2005 и 2016 г., добави, че също е отказал възможността да се появи в реклама на Супербоул след инцидента с шамар.

По-рано този месец новият изпълнителен директор на Академията Бил Крамър разкри, че Оскарите нямат намерение да преразглеждат инцидента на церемонията следващата година.

„Искаме да продължим напред и да имаме Оскари, които да прославят киното. Това е нашият фокус в момента, но всъщност става въпрос за движение напред“, каза Крамър, който зае поста през юли след напускането на бившия главен изпълнителен директор Доун Хъдсън.

По време на предаването на 27 март 53-годишният Смит излезе на сцената и удари Рок след шега, направена от комика за обръснатата глава на Джейда Пинкет Смит. (50-годишната актриса живее с алопеция)

Шамарът доведе до месеци на спорове за победителя в наградата за най-добър актьор, който подаде оставка от Академията за филмово изкуство и наука и получи забрана да посещава събития на Академията в продължение на 10 години.

СЛЕД ЗВУЧНИЯ ШАМАР: Уил Смит напусна Академията за Оскарите

Звездата от „Крал Ричард“ се извини на Рок в изявление в Instagram на следващия ден, преди да публикува видеоклип с извинение в акаунтите си в социалните медии на 29 юли, обяснявайки онази вечер и се извинявайки директно на Рок и семейството му.

СЛЕД ЗВУЧНИЯ ШАМАР НА ОСКАРИТЕ: Уил Смит влиза в клиника да си лекува стреса

„Свързах се с Крис, но разбрах, че той не е готов да говори и когато е готов, ще се свърже“, каза Смит. „Така че ще ти кажа, Крис, извинявам ти се. Поведението ми беше неприемливо и съм тук, когато си готов да говорим“, каза Смит.

Рок не е коментирал официално физическото нападение, но спомена шамара на сцената в няколко спирки от последното си комедийно турне.

Козелът Уил Смит стана звезда в Холивуд (ВИДЕО)