0

А ктьорът Ненчо Илчев, който играе ролята на учител в постановката „Българската литература nakratko“, получава възхищение от истинските такива.

„Често идват да ни гледат учители и малките тийнейджъри, които са ученици и винаги са много очаровани, което нас само ни радва“, споделя самият той пред „Телеграф“.

Дубльори

В комедийното представление Ненчо си партнира с Антоан Петров – Анди и телевизионната звезда Мария Игнатова, която се завърна на театрална сцена специално за този спектакъл, и тримата заедно преподават уроци. „Много добре се работи с Мария, страхотна е. Много добре се справя и целият екип се сработваме чудесно“, споделя самият Ненчо. Автор на постановката е Иво Сиромахов, с когото Ненчо е много близък още откакто са били състуденти във ВИТИЗ. Веднага щом го поканил, той приел и така играе „Българската литература nakratko“ от години. „Постановката тръгна с Мария Игнатова и сега пак се завръща в нея. Дублира се с още едно момиче за тази роля, когато едната е ангажирана, замества другата. Анди е по същия начин, дублира се със Злати“, разказва актьорът.

Хумор

През смях и горчива ирония представлението разказва за абсурдната ситуация в българското образование и нелепостите, с които се сблъскват ученици и учители.

„Много съвременна пиеса, разказва се за образователната система, в която се намират децата ни днес. Колко са объркани нещата за съжаление, как махат автори. Има голямо чувство за хумор, много интелигентно е направена“, споделя Ненчо. „Минава се почти през цялата българска литература и всички автори със скечове. Ние, учителите, сме принудени от системата да преподаваме на децата по-интерактивно и да разиграваме самите произведения, за да може на децата да им бъде по-интересно и да ги прочетат“, добавя той.