0

К арибски пират идва да се гмурка у нас, а поводът са снимките на нов филм със спортен характер, научи „Телеграф“. Стивън Греъм, направил култовата роля на Скръм във всичките филми за „Карибски пирати“, се готви за снимки у нас на драма по действителен случай.

1926

Филмът, заради който идва Стив Греъм, е с работното заглавие „Младата жена и морето“ и действието в него се развива през 1926 г. Става въпрос за Гертруде Едерле – американска плувкиня с германски произход. През 1926 г. тя става първата известна на историята жена, преплувала сама Ламанша. Наричана е Кралицата на вълните. В нейната роля влиза Дейзи Ридли, станала известна на кинофеновете като Последния джедай от финалната трилогия „Междузвездни войни“.

У нас бе направен един от най-модерните басейни за киноснимки, в който успешно и безопасно се имитират дълбоки океански води и течения. Очаква се да има и истински морски снимки на филма, но те ще са в Солун. Иначе в София ще бъде пресъздадена атмосферата на Ню Йорк от преди век. Всеизвестно е, че в Бояна има най-добрия павилион, предаващ тази автентична атмосфера на Голямата ябълка, и тук идват продукции от цял свят.

Що се отнася до „Младата жена и морето“, преди време, както „Телеграф“ писа, за подготовката на този проект у нас бе легендарният продуцент Джери Брукхаймър, който е и създателят на поредицата за карибските пирати.

Гепи

Преди да се прочуе с „Карибски пирати“, Стивън Греъм игра в още един култов филм. Това е лентата на Гай Ричи „Гепи!“, където Брад Пит бе циганин с всепоразяваща ръка. А Джейсън Стейтъм и Стивън Греъм бяха в ролите на каръците Турчина и Томи.

Греъм участва и в актуалната хорър фантастика „Венъм 2: Време е за Карнидж“ в ролята на детектив Мълиган. Той не за пръв път снима у нас. Участва в „Хелбой“ от 2019 г., но там героят му беше повече компютърна анимация, а Греъм само говореше като едно от чудовищата на ада.

В живота е женен за колежката актриса Хана Уолтърс, която е доста по-висока, а двамата обичат да се шегуват по темата. Имат две деца. Стивън страда от дислексия и признава, че не може да си чете сценариите. Това го прави съпругата му, с която заедно разучават всяка роля.

Греъм е известен фен на футболен клуб „Ливърпул“. Той е роден и израснал в близост до легендарния стадион в „Мърсисайд“. Снимал се е в няколко филма на футболна тематика, от тях най-известна е драмата „Това е Англия“, в която Греъм е в ролята на Пол Гаскойн. Актьорът редовно се включва с коментари за мачове по „Скай Спортс“.

Въпреки че често играе роли на пияници, Стивън Греъм се определя като пълен трезвеник и въздържател, дори е член на специализирано движение за умереност.