0

А нглия успя да сложи край на дългата серия без победа над Германия в елиминации на световно или европейско първенство. В драматичен мач на „Уембли“ домакините спечелиха с 2:0 и се класираха за 1/4-финалите, където ще играят с победителя от снощния двубой между Швеция и Украйна. „Трите лъва" не бяха побеждавали Бундестима в елиминационната фаза на голям турнир от финала на Световното първенство през 1966 година.

Англия успя да сложи край на дългата серия без победа над Германия в елиминации на световно или европейско първенство. В драматичен мач на „Уембли“ домакините спечелиха с 2:0 и се класираха за 1/4-финалите, където ще играят с победителя от снощния двубой между Швеция и Украйна. „Трите лъва" не бяха побеждавали Бундестима в елиминационната фаза на голям турнир от финала на Световното първенство през 1966 година.

И двата отбора започнаха предпазливо двубоя, като през първото полувреме почти липсваха сериозни опасности. Втората част също продължи в монотонно темпо, преди в 75-ата минута Стърлинг изненадващо да даде преднина за Англия. Асистенцията беше на Люк Шоу, а нападателят на „Манчестър Сити“ вкара трети гол от началото на турнира.

Последва фрапантен пропуск на Германия, а в основата бе ветеранът Томас Мюлер.

Той излезе сам срещу вратаря Джордан Пикфорд, но прати топката в аут. Този пропуск сякаш пречупи Бундестима, който допусна и втори гол, дело на Хари Кейн, хвърляйки в екстаз 40 000 фенове по трибуните на „Уембли“.

С успеха на нула пък вратарят на Англия Джордан Пикфорд продължава да е без допуснат гол на Евро 2020. Също така селекционерът на „трите лъва“ Гарет Саутгейт взе реванш за загубата от Германия на Евро '96, когато именно той пропусна дузпа за отпадането на британците.