0

К акто всеки човек, така и бракът, в който той влиза, също има зодия. И въпросът е как та се отразява на връзката между сключилите брачния съюз. Сватбеният ви ден поставя началото на един живот, който започвате да градите заедно. Тогава двамата ставате едно и макар да оставате индивидуални личности, връзката ви си има свой собствен характер. Бракът е нещо, което расте и се развива. Може да се каже, че сватбеният ден бележи началото на нов живот, който може да се определи и от зодиакалния знак, който двамата споделяте, пишат астролозите и нумеролозите на „Мари Клер“. Денят, в който се жените, си има астрологична рождена дата - също като рождения ви ден. И все по-често бъдещите младоженци прибягват до направата на хороскоп за определяне на точната дата, разбира се в рамките на даден интервал. Когато сватбата е на дневен ред, обикновено мислите за всички прекрасни неща, които да направят този ден специален – облекло, украса, ресторант. Мнозина използват и специални дати, например повтарящи се числа, смятайки, че така ще привлекат повече успехи в брачния си живот. Но ето някои насоки какво е влиянието на зодията, под която се сключва съюзът, за самия брак.

Овен (21 март – 19 април) Двойките, които сключват брак в периода на властване на Овена, установяват, че той е пълен със страст и много емоции, и не само в спалнята. Предизвиквате се взаимно да излезете от зоната си на комфорт и да опитате нови неща, които превръщат всеки ден в ново приключение. Стремите се и да бъдете по-добри хора. Браковете, сключени в зодия Овен, се характеризират и с голяма решителност. Освен това не са пълни с недоволство и обвинения. Тук опасност може да бъде огненият характер на Овена. Ако сключилите брак имат този елемент в хороскопа си, тогава нещата могат да се развият така, че да има натрупване на адреналин. По дефиниция хората с елемент земя в хороскопа имат сили да овладяват стихията на огъня.  

Телец (20 април – 20 май) Сватбите в сезона на Телеца раждат някои от съюзите с най-голяма близост. Рядко имате проблеми във връзката, които да не могат да се коригират. При вас няма мания да сте с идея за перфектен брак. Но все пак винаги се опитвате да направите своя собствен брак идеален. Този брак е изграден върху стабилна основа. С други думи, нищо и никой не може да го разруши, защото се доверявате един на друг повече, отколкото на останалите. Обмисляте всичко, когато решавате който и да е проблем. Предприемате следващите стъпки заедно като един отбор. Телецът е подчинен на стихията на земята. А тя внася равновесие в брака. Затова съюзите, създадени под властта на Телеца, са едни от най-стабилните. Но има опасност в един момент нещата да се превърнат само в разговори за пари.

Близнаци (21 май – 20 юни) Браковете, създадени в периода на Близнаци, са запазени за двойките, които са толкова близки, че дори приличат на един и същ човек. Бракът ще работи най-добре, когато можете да сте приятели и любовници, но обвързаните в този период остават приятели за цял живот. Тези съюзи са изпълнени с вълнение и изненади – две неща, които непрекъснато се опитвате да включите в живота си, и никога няма да има един скучен ден заедно. Близнаци са подчинени на стихията на въздуха, а тя гарантира, че ден с ден никога няма да бъде еднакъв. Това може да е от полза за тези, които тръсят разнообразие. Но по-консервативните натури, сключили брак под властта на Близнаци, лесно могат да стигнат до непреодолими противоречия.

Рак (21 юни – 22 юли) Сватбеният ден в месеца на Рака означава, че най-вероятно ще имате един от по-традиционните бракове. Това по никакъв начин не значи, че той ще бъде скучен и предсказуем, а по-скоро, че ще е изграден на любов и ангажираност. Вие сте зависими един от друг за всичко, включително и за вдъхновяващите разговори, които ви помагат, когато се чувствате потиснати. Въпреки че е вярно как бракосъчетанията в сезона на Рака могат да доведат до много променливо настроение и чувствителност, това е, защото искате съюзът ви да бъде съвършен. Ракът е управляван от стихията на водата. Тя е най-мощната, когато става реч за емоции и това може да се окаже както от полза, така и в един момент подвеждащо за двойката. Но Ракът е и най-силно настроен да пази семейството. Затова може да се приеме, че брак по време на тази зодия има предпоставки да е най-стабилен.

Лъв (23 юли – 22 август) Браковете в периода на Лъва често са изключително вълнуващи. Тези двойки са известни не само заради красивия си дом и еднаквия вкус към облеклото, но и заради силната им връзка. Двамата непрекъснато флиртуват помежду си и всеки ден може да е като меден месец. Можете също така да сте сигурни, че никога няма да липсва драма в отношенията ви – такава, която само вие ще разберете. Добре знаете, че бракът няма да бъде съвършен, но винаги ще се стремите да бъде по-силен. Лъвът е управляван от стихията на огъня, а това означава много страст, понякога и непредсказуемост. В същото време, решенията, които се вземат под знака на Лъва, са едни от най-стабилните и трудно има връщане назад.

Дева (23 август – 22 септември) Това е периодът, в който шансът за най-стабилен брак е най-голям. Не само можете да направите умен избор за себе си, но и в своята връзка. Оценявате здравословната връзка с партньора си, която обикновено включва и доза време, прекарано в усамотение. Двойките, женени под знака на зодия Девата, често имат толкова силен брак, защото преди всичко друго са много близки приятели. Като всеки един знак, управляван от стихията на земята, женените през сезона на Девата могат да разчитат на спокойствие и стабилност.

ЕПА/ БГНЕС

Везни (23 септември – 22 октомври) В периода на Везните брачните съюзи имат стабилни предпоставки да са перфектни, без дори партньорите да се стремят към това. Те винаги намират време един за друг, във въздуха постоянно се носи чувство на романтика, когато са заедно. Тези двойки не обичат да афишират любовта си, но това не означава, че тя не съществува – тъкмо обратното. Везните са подчинени на стихията на въздуха и това носи разнообразие във връзката. Но в същото време и стабилност. Скандалите лесно могат да бъдат потушени.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември) Ако бракът, сключен в периода на Скорпиона, трябва да се опише само с една дума, това би било „наелектризиращ“. Любовта и страстта, които имат двамата един към друг, могат да са безгранични. Обвързват се един с друг много сериозно, което прави съюза им един от най-лоялните и верни. Тези бракове са много интензивни, в това няма съмнение, и макар да се обичат толкова силно, връзката им все пак е изградена на любов и омраза. Скорпионът е най-тайнствената зодия, подчинена на стихията на водата. А тук важи правилото, че дълбоката вода е най-опасна.

ЕПА/ БГНЕС

Стрелец (22 ноември – 19 декември) Бракът в периода на Стрелеца означава, че животът никога няма да бъде скучен. Когато се обвържете в този период, е почти гарантирано, че съюзът ви ще бъде изпълнен с приключения и вълнения, които идеално ще допълват любовта и топлината помежду ви. Разбира се, ще има и спънки по пътя, както при всеки брак, но винаги се опитвате да научите по нещо от тях и да извлечете максимума от живота. Вие мислите един за друг като най-добри приятели, които понякога спорят и не са съгласни, но винаги помежду им има любов. Стрелецът е подчинен на стихията на огъня и това означава много страст и емоции, но пък така бракът е по-интересен.

Козирог (20 декември – 19 януари) Сключването на брак през властването на Козирога означава, че той има всички предпоставки да бъде особено успешен. И двамата сте толкова фокусирани в щастието на другия, че би било невъзможно да мислите за връзката ви като за нещо неуспешно. Готови сте да дадете всичко от себе си. Не афиширате непрекъснато своята любов и привързаност, но това не означава, че нея я няма или че сексът не е страхотен – напротив. Козирогът е в стихията на земята, а тя гарантира стабилност.

ЕПА/ БГНЕС

Водолей (20 януари – 18 февруари) Що се отнася до браковете в периода на Водолея, може да се каже, че има „правила за брак“ и след това има „правила за брак в сезона на Водолей“. Единственото нещо, което мразите повече, отколкото мнението на другите хора за брака ви, е да следвате правилата. Вие сте повече от партньори – вие сте най-добри приятели. Обичате да имате уникален брак, защото това означава, че можете да опитате някои по-ексцентрични подходи към семейството, любовта и секса, както и към справянето с проблемите. Водолеят е зодия от стихията на въздуха и тя винаги предлага емоции, но без гаранция те да са само положителни. Все пак, поне в началото, купонджийското настроение е гарантирано.

Риби (19 февруари – 20 март) Бракът обикновено изглежда като романтичен филм, където всичко върви добре, когато той е под знака на зодия Риби. Не само сте безумно влюбени, но може да се каже, че сте сродни души, каквито и противоположности да имате. Винаги се опитвате да добавите малко романтика в ежедневието си, независимо дали това означава закуска в леглото или просто изразяване на любовта си един към друг с едно намигване. Определено има и любопитство в брака ви, което означава, че търсите нови неща – един за друг и за околния свят. Понякога може да бъдете прекалено чувствителни, но това е само защото искате да сте честни с партньора си. Риби е зодия, посветена на стихията на водата, а това означава, че емоциите винаги са на преден план.