0

Следващите избори ще са мажоритарни, заяви в Шумен лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му в парламента ГЕРБ ще се бори да има мажоритарен вот. „Партията е създадена от народа. Вие сте взели един син на пожарникар и учителка и сте го направили премиер и управлението зависи само от вас. Ние от мажоритарни избори не се боим, точно обратното. Каквото изберат хората, това искаме да бъде. И ние управляваме, защото вие ни избирате“, каза Борисов, цитиран от Агенция Фокус.

Той посочи, че за ГЕРБ властта не представлява интерес, ако нямат доверието на хората. „Само след две седмици вотът ще каже какво иска народът и ние се съобразяваме с него. Разчетохме знака на президентските избори, че трябва да препотвърдим нашето управление, за да сме в силна позиция“, каза Борисов. Той подчерта, че няма да прави повече компромиси на БСП. „Бях европейски политик, бях толерантен, повече компромиси няма да има. Две години бяхме толерантни, две години с всички се съобразявах и ми се качиха на главата и накрая ГЕРБ излязоха виновни. Защо - за седем години ние само сме строили, само сме правили. За две години освен всичко, което сме построили и сте видели, всички ние сме платили 6,2 млрд. лв. истински пари“, каза Борисов.

Той посочи, че държавата е платила 3,7 млрд. лв. живи пари за това, че по време на мандата на БСП бе съборена КТБ. „След това платихме 1,3 милиарда за „Марици“-те и през декември 1,2 млрд. лв. за това, че БСП във всичките си мандати не строи „Белене“, компромиси стига сме им правили, каза Борисов.

По време на срещата на Борисов с активисти припадна човек. Инцидентът стана по време на речта на Борисов пред препълнената спортна зала „Младост”. Събитието бе прекъснато за няколко минути, за да бъде оказана първа помощ на шуменеца. Екип на спешна помощ, който бе пред залата, влезе незабавно в вътре.  „По-важно от здравето няма, събрание можем да направим”, каза Борисов от трибуната.  "Затова е хубаво водач на листата да сложиш доктор”, отбеляза лидерът на ГЕРБ след края на неприятната случка.