0

„Не ни е самоцел да управляваме“. Това заяви експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията в Кюстендил. Той припомни, че е можел да продължава да управлява и сега, но подал оставка, за да се успокои държавата. "Ние не сме комунисти да се запъваме и да даваме властта само с кръв", заключи Борисов.

„С радост бих ръкопляскал, ако някой може по-добре и ако има екип“, допълни още лидерът на ГЕРБ, но изрази съмнение, че БСП разполага с такива кадри. И заподозря, че социалистите изобщо не си правят сметка да управляват дълго.

„Видимо е, че сме по-добри от БСП“, категоричен бе още Борисов. Той изтъкна инфраструктурните проекти, реализирани по време на неговия кабинет и подчерта, че фокусът при следващо управление ще бъдат образованието и борбата с бюрокрацията.

„Нито е хубаво мъжете да се правят на жени, нито жените на мъже“, коментира още Борисов по повод проваления дебат със соцлидера Корнелия Нинова, която отказа предизборен сблъсък с експерти, а поиска да се разберат с Борисов „като мъже“.