0

Д войно увеличение на заплатите на медиците при нов мандат. Това обеща експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при обиколка в София област. 

Двойно увеличение на заплатите на медиците при нов мандат. Това обеща експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при обиколка в София област. 

Той припомни какво са заварили след упралвнието на Тройната коалиция и кабинета "Орешарски". По думите му след Пламен Орешарски са заварили дълг от 6,7 млрд. лв. и припомни фалирането на КТБ. "БСП е световният шампион по фалиране на банки. На 11 ако сме първи, ще имам моралното право да им говорим, аз съм убденен, че накрая здравия разум ще победи, защото народа заслужава добра съдба. Само от битката с контрабандата събираме пари за пенсионерите, 50 лв. ще седят докато ги има ГЕРБ. Обещавам, че за четирите години управленески мандат и двойно увеличение на заплатите на медиците", заяви Борисов и помоли хората да се ваксинират, защото делта въната идвала септември, октомври и щяла да ни затисне. По думите му следващият месец ще се стигне до изхвърляне на ваксини, защото ще им изтече годността. 

Борисов коментира и действията на вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков. "На Рашков не му обръщайте внимание, има една приказка за лъжливото овчарче, първо лъга, че сме подслушвали, после лъга, че сме яли хора, а те живи, сега лъже за купуване на гласове. Той всеки ден лъже, но не е виновен – червен комунист е. Спомняте ли си кой му сложи началника на кабинета и как тихо го махнаха, Той върши мръсната работа на другите пололитчески партии и най-вече на Радев", смята експремиерът.

Лидерът на ГЕРБ коментира и "Има такъв народ". "Слави за две камапнии с 50 студенти се видя в Пловдив, ние сме всеки ден сред хората, защото имаме какво да покажем", каза Борисов. 

По думите му било спряно и изграждането на обхода на Пазараджик. "Хемус" спряха, парите на докторите спряха и ваксинацията спряха", изброи бившият премиерът.

Той пак предупреди, че изборите ще бъдат манипулирани.