0

На автосалона в Женева след броени дни Dacia ще покаже новото си повдигнато комби с увеличен пътен просвет Logan MCV Stepway. Модерното комби изпъква със сурово излъчване и ярък външен вид. Моделът залага на мускулести форми и се откроява с детайли от кросоувърите, предлагайки голяма практичност и огромен багажник, като всичко това е на цена без конкуренция при новите автомобили. Новият Logan MCV Stepway притежава всички основни качества на комбито като добавя по-висок просвет от 174 мм и защитни пластмасови панели, които да пазят каросерията извън пътя. В предната част на новия Logan MCV Stepway изпъкват двуцветната броня, хромираната защитна скара под моторния отсек, както и фаровете за мъгла.

Logan MCV Stepway се предлага в емблематичния за марката лазурно син цвят, както и шоколадово кафяв.

Основните фарове включват LED дневни светлини под формата на четири правоъгълника, обединени в един блок. Корпусите на страничните огледала са оцветени в тъмен металик, а на предните врати има лепенки Stepway. Новият Logan MCV Stepway се предлага в емблематичния за марката лазурно син цвят, както и шоколадово кафяв. Поставени са и нови 16-инчови джанти с решетъчен дизайн на таса, който пасва над същата като форма джанта.

Обемът на багажник варира от 573 до 1518 литра и е сред най-големите във всички сегменти на пазара.

Новото комби Logan MCV Stepway запазва впечатляващо просторния интериор с пет пълноценни места и има багажник с обем 573 литра, който е сред най-големите във всеки от сегментите на пазара. Модерният интериор се отличава с по-луксозна атмосфера с нов волан с четири лъча и клаксон в средата му. Воланът е облицован с мек на допир материал, който е едновременно много издръжлив, приятен на вид и на допир. Контролните бутони върху волана са по-добре подредени и в резултатът са станали по-лесни и удобни за използване по време на движение. Дръжките на вратите са хромирани, докато панелът на централната конзола и вентилационните отвори са облицовани със същия сатенен на цвят материал.

Модерният интериор се отличава с по-луксозна атмосфера, има нов волан с четири лъча и повече хром.

Новото комби Logan MCV Stepway е оборудвано стандартно със задни сензори да паркиране и асистент за потегляне по наклон, като камерата за движение на заден ход се предлага като допълнително оборудване. Монтираните върху предните и задните врати бутони за контрол на електрическите стъкла са по-удобни за използване, отколкото досега. Моделът е оборудван с мигачи, реагиращи на едно докосване и осветена жабка. В купето има много места за съхранение на вещи, а за удобството на пътниците отзад има светлина на тавана и 12-волтов вход за захранване, в който могат да свързват и зареждат преносими устройства.

На покрива са поставени успоредно надлъжни метални релси, които подсилват линиите на комбито.

Новата Dacia Logan MCV Stepway ще се предлага с два двигателя. Бензиновият мотор TCe 90 е 3-цилиндров и с работен обем 0,9 литра и благодарение на турбокомпресор развива максимална мощност от 90 к.с. и 140 Нм въртящ момент. В комбинация с 5-степенната механична скоростна кутия средният разход на гориво е 5,1 л/100 км. Турбодизеловият двигател dCi 90 е 4-цилиндров мотор с обем 1,5 литра, съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия, при който комбинираният разход на гориво е едва 3,9 л/100 км.