0

И зненадващо на местните избори курортната община Павел баня в Старозагорска област за пръв път се оказа с кмет от ДПС, след като бизнесменът Иса Бесолоу събра 51,65 на сто от вота и остави далеч зад себе си управлявалия 4 мандата Станимир Радевски, който остана втори с 18,17 на сто от гласовете.

Изненадващо на местните избори курортната община Павел баня в Старозагорска област за пръв път се оказа с кмет от ДПС, след като бизнесменът Иса Бесолоу събра 51,65 на сто от вота и остави далеч зад себе си управлявалия 4 мандата Станимир Радевски, който остана втори с 18,17 на сто от гласовете.

На първия тур още бяха преизбрани досегашните кметове на Стара Загора /Живко Тодоров от ГЕРБ/, Казанлък /Галина Стоянова-ГЕРБ/, Мъглиж /Господин Господинов ГЕРБ/, Братя Даскалови /Иван Танев ПД Социалдемократи/, Гълъбово /Николай Тонев подкарва пети мандат , този път издигнат от ДПС/  и Раднево /Тенко Тенев ГЕРБ/.

Втори тур за кметове ще има в Чирпан /там първи е кандидатът на ГЕРБ Ивайло Крачолов, а втори човекът на БСП Иван Генов/, Гурково и Николаево /на двете места ще се сборят ДПС и ГЕРБ/ и Опан /ВМРО срещу БСП като един срещу друг се изправят досегашен и бивш кмет/.

На балотаж отиват Ямбол / бизнесменът Валентин Ревански от „Пряка демокрация“ с 40,18 %  срещу  Катя Георгиева от БСП с 21,54/ и Сливен /досегашният кмет Стефан Радев от Герб е с 48,47 % , а бившият Кольо Милев от БСП е с 24,33 на сто. На първият тур тук участваха 12 кандидати, сред тях е и футболната легенда и екскмет Йордан Лечков , който остана на трета позиция с 5,13 процента/.От раз  и безапелационно запазиха местата си досегашните кметове на ГЕРБ в общините Нова Загора и Котел Николай Грозев /59,51 на сто/  и Коста Каранашев /83,43 %/, в община Елхово – Петър Киров /53,27/ и „Атака“ в община Стралджа Атанас Киров /58,74 на сто/

За пореден, седми мандат се пребори кметът на пограничната община Болярово /Христо Христов от БСП със 74,65 на сто от гласовете. Балотажи ще има в общините Твърдица /Сливенско/, където води досегашният кмет Атанас Атанасов от ГЕРБ срещу кандидата на БСП  Ваня Колева/ и Тунджа /област Ямбол/ между досегашният кмет Георги Георгиев /БСП/  и Атанас Христов /ГЕРБ/.