0

К омпанията Facebook блокира повече от 100 акаунта в навечерието на междинните избори в САЩ, които са свързани с различни държави, съобши шефа на сигурността в компания Натанаил Глайхър във Facebook Newsroom на 5 ноември.

Компанията Facebook блокира повече от 100 акаунта в навечерието на междинните избори в САЩ, които са свързани с различни държави, съобши шефа на сигурността в компания Натанаил Глайхър във Facebook Newsroom на 5 ноември.

Причината е да не се допуска намеса в изборите. Според разследване на компанията около 30 акаунта във Facebook и 85 в Instagram се занимавали с неестествени действия и били блокирани. Страниците са предимно рускоезични и френскоезични и се предполага, че са свързани с Русия.

През юли основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че има доказателства за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г. Тогава са засечени опити за намеса на хакерската група Fancy Bears , която е свързана с руското разузнаване. Още тогава е информирано ФБР. В момента за хакерски атаки са обвинени 25 руснаци.