0

С лед като БСП внесе две поредни жалби в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов с обвинението, че харчи държавни пари за предизборна агитация, ГЕРБ на свой ред отвърна с такава срещу президента Румен Радев, като според управляващата партия държавният глава участва в кампанията за евровота именно на червените.

След като БСП внесе две поредни жалби в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов с обвинението, че харчи държавни пари за предизборна агитация, ГЕРБ на свой ред отвърна с такава срещу президента Румен Радев, като според управляващата партия държавният глава участва в кампанията за евровота именно на червените.

За нас е недопустимо президентът, който олицетворява единството на нацията, да прави предизборната кампания на една от политическите сили“, заяви областният координатор на ГЕРБ за София Цветомир Паунов.

Той заподозря, че „предизборният щаб на БСП явно се намира в президентството“, тъй като Иво Христов, който е в соцлистата, все още бил председател на Стратегическия съвет при президента. Според него по-големият проблем е, че за първи път президентът като обединител на нацията си позволява да бъде пряк участник, който подкрепя кампанията на БСП. "Всички виждат този учудващо добър синхрон между президента и опозицията. Така да се каже, ние сме притеснени какво би могло да произтече от това в оставащите 2 седмици до датата 26 май, когато е европейският вот'', допълни Паунов.

На свой ред депутатът от ГЕРБ Тома Биков призова Радев „да запази радиомълчание“ по отношение на инвестиционната политика и визирайки оплакването на Десислава Радева от отменен полет на Lufthansa, да посъветва съпругата си да не атакува големи стратегически компании. „Не разбираме защо след като президентът говори за офшорни сметки, не спомена, че Елена Йончева е политик, който получи обвинение от прокуратурата за пране на пари именно чрез офшорни сметки'', отбеляза още Биков.