0

Б огати шишчета, в които има много - свинско, пилешко, гъби, бекон, зеленчуци. Месцето се маринова предварително в смес с бяло вино. Оставете го поне час в нея, а при възможност – една нощ. Така ще поеме по-добре вкусовете и ще остане още по-крехко.

Важно е всички продукти да са с приблизително еднакви размери, за да могат да се изпекат равномерно. Имайте предвид, че на свинското месо му трябва малко повече време, отколкото на пилешкото и зеленчуците, така че не бързайте. Нека да се зачерви добре навсякъде, съветват от matekitchen.com.

Продукти:

За шишчетата:

300 г свински врат без кост

300 г пилешко филе

150 г бекон

150 г гъби

2 чушки

1 глава лук

За маринатата:

150 мл бяло вино

40 мл соев сос

1 к.ч. олио

1 щипка черен пипер

1 щипка чубрица

Приготвяне:

За маринатата смесете в купа всички продукти за маринатата. Нарежете двата вида месо на еднакви по големина парчета и ги мариновайте за около 5 часа, а най-добре за цяла нощ.

За шишчетата нарежете лука, чушките, бекона и гъбите на парчета с големината на късчетата месо. Ако ползвате дървени шишчета, ги накиснете предварително във вода. На шишчетата редувайте лук, свинско месо, чушка, пиле, бекон, гъба. Печете ги на скара или на грил тиган до готовност.

Съвет:

Много важна стъпка, преди да започнете да редите продуктите за вашите татарски шишчета, е да накиснете самите шишчета в студена вода. Това, разбира се, важи, ако ползвате дървени шишчета. Ако не го направите, рискувате да се овъглят по време на печенето и да променят вкуса на месото. Половин час им е напълно достатъчно – точно колкото да нарежете зеленчуците и да си приготвите скарата и посудата, нужна за печенето.

С какво да поднесете готовите татарски шишчета? Не се хвърляйте в още излишно готвене. Добрата стара класика – лютеница, нарязан лук, люти чушки – е идеална. Имате си зеленчуци между месото, така че повече не е нужно.