0

В неподозиран хаос бе запратен днешният суперсблъсък на осминафиналите от Евро 2020 между Англия и Германия на "Уембли". Той се създаде от огнен ад в Лондон.

В неподозиран хаос бе запратен днешният суперсблъсък на осминафиналите от Евро 2020 между Англия и Германия на "Уембли". Той се създаде от огнен ад в Лондон.

Огромен пожар избухна вчера в южната част на британската столица, близо до река Темза. Пламъците са обхванали три търговски площи, разположени под железопътната линия близо до станция "Елефант енд касъл". Изпепелени са 6 автомобила и телефонна кабина. Опустошени са и 3 магазина, а в потушаването на пожара са участвали около 100 огнеборци.

Двама души, единият от които полицай, са откарани по спешност в болница.

Неприятното за феновете е, че пожарът обърна изцяло транспортната мрежа в столицата на Великобритания. Маршрутите няма да бъдат възстановени и днес, което ще доведе до нежелани стълпотворения и ексцесии от страна на феновете, тъй като се очакват около 45 хиляди по трибуните на "Уембли".

Там Англия ще посрещне големия си съперник Германия в интригуващ осминафинал от 19.00 ч. Двубоят може да се гледа в пряко предаване по DIEMA, DIEMA SPORT 2, както и онлайн на Gong.bg.

Сблъсъкът ще бъде ръководен от нидерландеца Дани Макелие.

Срещата е с огромен залог и за двата тима, но домакините ще се опитат да запишат първа победа над днешния си съперник в елиминационна фаза на голям турнир, за първи път от 1966 година, когато побеждават във финала на световното първенство.

Победителят от мача ще пътува до Рим, където в четвъртфинален мач ще се изправи срещу Швеция или Украйна, които пък се срещат в късния мач тази вечер от 22.00 часа.

Статистиката сочи, че съперничеството между Англия и Германия е много оспорвано. До този момент двата тима са се изправяли един срещу друг в 32 случая, като и двата отбора имат по 13 успеха, а шест от мачовете са завършили при равен резултат. Головата разлика е 51:42 в полза на „трите лъва”.

Това ще бъде тринадесетият двубой между тези съперници на „Уембли”. Англия печели четири от първите пет мача, включително и финала на Мондиал 1966, но нямат победа в последните си седем срещи – две равенства и пет загуби.

Селекционерът на домакините Гарет Саутгейт ще трябва да вземе решение дали да заложи на Мейсън Маунт и Бен Чилуел. Двамата бяха карантинирани за известен период от време, но вече са на разположение на специалиста. Едва ли обаче, двамата ще стартират сред титулярите, предвид факта, че до този момент те се подготвяха индивидуално в базата на англичаните.

В лагера на Германия пък възстановени са Антонио Рюдигер и Илкай Гюндоган. Защитникът на „Челси“ и халфът на „Манчестър Сити“ пропуснаха тренировката в неделя заради различни проблеми, но се завърнаха в групата за заниманието в понеделник в Мюнхен, преди тимът да отлети за Лондон. На Бундестима му бе забранено да тренира на „Уембли”. Очаква се Томас Мюлер да замени в стартовите 11 Лирой Сане, след като се възстанови от травма в коляното.

Източник: gong.bg