И скат касиране на вота в Павел баня и Леденик, БСП пък реши да подкрепи Мая Манолова в искането и да жали резултатите от балотажа в София.

Искат касиране на вота в Павел баня и Леденик, БСП пък реши да подкрепи Мая Манолова в искането и да жали резултатите от балотажа в София.

Дело за резултатите от първия тур на местния избор в община Павел баня образува административният съд в Стара Загора, то е по повод постъпила жалба от останалия на втора позиция Станимир Радевски, издигнат от ВМРО-БНД. Изгубилият вота дългогодишен кмет е подал жалба срещу решението на Общинската избирателна комисия, с което за победител във вота е обявен опонентът му Иса Бесоолу от ДПС.​ Според него резултатите от протоколите не отразявали истинската воля на избирателите. Радевски, издигнат от ВМРО, стана втори с резултат от 18,7 процента и гласували за него 1406 души. Делото е разпределено на съдия Михаил Русев и е насрочено за 11 ноември, а полагането на клетвата в Павел баня е насрочено от старозагорския областен управител Гергана Микова за 8 ноември.

Наред с това четири партии искат касиране на изборите за кмет на кметство във великотърновското село Леденик заради нарушения в изборната нощ, като настояват за ново броене на бюлетините. Там кандидатите бяха петима, а на първия тур беше преизбран Антон Кръстев, кандидат на „Демократична България“. ГЕРБ, БСП, ВМРО и "Българска демократична общност" оспорват изборния резултат в административния съд, като посочват, че при броенето на бюлетините и попълването на протокола резултатите са сочели балотаж.

Без да има право, в секцията нахлул кандидатът Кръстев с баща си, държал се арогантно и поискал ново броене на бюлетините, до което не са били допуснати застъпниците на останалите кандидати.

Междувременно Изпълнителното бюро на БСП даде своята политическа подкрепа на Мая Манолова в искането й за касиране на изборите в София.