О фициалният представител на британските луксозни марки Jaguar и Land Rover у нас – „Мото-Пфое”, откри изцяло нов автомобилен комплекс. Ексклузивният център за мобилност е първият у нас за луксозните марки. Той е модерен, функционален и луксозен, изграден изцяло по стандартите на британските производители.

Официалният представител на британските луксозни марки Jaguar и Land Rover у нас – „Мото-Пфое”, откри изцяло нов автомобилен комплекс. Ексклузивният център за мобилност е първият у нас за луксозните марки. Той е модерен, функционален и луксозен, изграден изцяло по стандартите на британските производители.

Специално за церемонията пристигнаха господин Марко Сантучи, изпълнителен директор на импортьорската структура в европейския регион на Jaguar Land Rover, Такаши Ямана, главен изпълнителен директор на Sumitomo Corporation в Европа и членове на висшия мениджмънт на японския гигант Sumitomo Corporation. В официалната пресконференция участие взе и господин Ивайло Панев, кмет на район Кремиковци.

Новото дилърство на Jaguar Land Rover се намира на ключовия транспортен възел в непосредствена близост до детелината на Ботевградско шосе, където Северната скоростна тангента се влива в Околовръстен път в посока ж.к. „Младост”. Това е най-високотехнологичният и модерен проект, осъществяван досега за двете премиум автомобилни марки в България, същевременно е най-красивият, функционален и луксозен сред всички комплекси, които компанията „Мото-Пфое” е изграждала някога.

Оборудването в новия комплекс гарантира мобилността на клиентите на Jaguar и Land Rover чрез пълна гама услуги за тях, започвайки от продажба на нови и употребявани автомобили от двете марки, бързо и качествено следпродажбено обслужване, резервни части, консумативи и аксесоари, застрахователни услуги, оценка, изкупуване и абонамент, както и гъвкави финансови пакети за всяко клиентско предизвикателство. Модерното дилърство предлага на клиентите на Jaguar Land Rover и множество нови услуги, включително специалната програма на марките за селектирани употребявани автомобили, наречена Approved. Комплексът е с разгърната застроена площ от общо 6000 кв.м, шоурумът е около 1000 кв.м, сервизът и резервните части са на площ от 1400 кв.м. Разполага със 140 паркоместа, зони за клиенти за конфигуриране на автомобили, за отдих и за избор на аксесоари.

Новият дом на Jaguar и Land Rover е изграден и оборудван изцяло съобразно правилата и последните изисквания за корпоративна идентичност с версията им от декември 2017 г. Комплексът отговаря на последните стандарти на марките – т.нар. ARCH концепция на фирмата производител. Нейната цел е да постави собствениците на британските марки в сърцето на бизнеса чрез подходяща среда, отговаряща по функционалност, удобство и лукс на качеството, заради което те избират автомобилите си. С внимание към всеки детайл са използвани материали от утвърдени на глобално ниво от Jaguar Land Rover доставчици за почти всички елементи – вътрешните и външните рекламни и указателни табели, пилони и фирмени знаци, настилките, мебелите и екраните.

Клиентите на марките Jaguar и Land Rover ще се радват на ексклузивността, майсторството и най-високото качество на изпълнението и ще оценят свръхмодерните технологии, които са видими навсякъде в комплекса. Новият център е един от най-модерните в Източна Европа и е еталон за красивия и неподражаем британски дизайн и стил от най-висока класа, според взискателната оценка на представителите на Jaguar Land Rover. „Този изключителен шоурум изразява нашата истинска страст към автомобилите, които произвеждаме и същевременно въплъщава нашата отдаденост към клиентите на Jaguar и Land Rover и най-важната ни цел – те да са доволни от услугите, които получават при нас”, сподели Марко Сантучи, изпълнителен директор на импортьорската структура в европейския регион на Jaguar Land Rover.

Комплексът е проектиран да отговори на предизвикателствата от бъдещето на автомобилната индустрия – електрически автомобили и автономно шофиране. Още сега е оборудван със супер мощни зарядни станции, готови за изцяло електрическите модели на марките. Специално във връзка с откриването на новия автомобилен център, предпремиерно в България беше показан първият изцяло електрически Jaguar I-PACE.

До края на 2018 г. инвестиционните планове на „Мото-Пфое” включват разкриване на още два нови комплекса на британските марки – по един във Варна и Пловдив. „От днес започва нашата революция в представянето на премиум моделите в портфолиото на компанията. До края на тази година ще има още два комплекса на Jaguar Land Rover по модела на този в София – единият във Варна, другият в Пловдив”, каза по време на пресконференцията Димо Николов, управител на „Мото-Пфое”.

Новият център е третият комплекс, който „Мото-Пфое” изгражда на територията на София, след този в ж.к. „Люлин”, който понастоящем предлага Volvo и Ford и в ж.к. „Младост” изцяло за Ford.