0

Първият изцяло електрически сериен автомобил на Jaguar - I-PACE, беше представен на света чрез предаване на живо. Преди състезанието от Формула E на ФИА на пистата „Ерманос Родригес” в Мексико Сити, новият Jaguar I-PACE се изправи в единоборство срещу Tesla Model X 75D и 100D в предизвикателството ускорение от място до 100 км/ч и спиране до 0 км/ч. Пилотът Мич Евънс от отбора Panasonic Jaguar Racing застана зад волана на новия I-PACE за да демонстрира ускорението и спирачната мощ на първия електрически автомобил на Jaguar срещу моделите на Tesla, управлявани от бившия шампион от сериите „Индикар” Тони Канаан.

Новият Jaguar I-PACE има свръхмодерна литиево-йонна батерия с капацитет 90 кВч и предоставя динамика на спортен автомобил с ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди редом с практичността на пробег от 480 км (по цикъла WLTP) и зареждане от 0 до 80% за 40 минути.

В предизвикателството ускорение от място до 100 км/ч и спиране до 0 км/ч новият I-PACE победи Tesla.

В съчетание с внушителния му външен вид на автомобил от бъдещето и изкуствения интелект от следващо поколение, той е призван да бъде идеалният всекидневен електромобил, който потребителите очакват. Новият Jaguar I-PACE е проектиран и конструиран във Великобритания, но ще се произвежда в завода в Грац, Австрия, като част от производственото партньорство на Jaguar и Magna Steyr. Новият Jaguar I-PACE ще се предлага във версиите S, SE и HSE, а ограничен брой модели ще бъдат пуснати в лимитираната серия I-PACE First Edition.

Зад волана на I-PACE застана пилотът Мич Евънс от отбора Panasonic Jaguar Racing, а моделите на Tesla бяха управлявани от шампиона от „Индикар” Тони Канаан (в дясно).

В премиерата на новия Jaguar I-PACE взеха участие британският комик и актьор Джак Уайтхол, телевизионният водещ Джони Смит и американският технологичен гуру iJustine, които бяха водещи на специално шоу на живо, при което първият Jaguar I-PACE слезе от производствената линия в завода в Грац, Австрия. Това е едно от най-модерните производствени предприятия за електрически автомобили в света, където автомобилът ще се произвежда.

За обясняването на технологията зад новия Jaguar I-PACE водещият комедиен актьор Джак Уайтхол спечели помощта на най-новите автомобилни експерти на Jaguar – 9-годишните Лола и Хъдсън. В края на живото предаване беше излъчен документалният филм „Напълно зареден” (Fully Charged), който хвърля поглед зад кулисите към създателите на Jaguar I-PACE.