0

„Дошло е времето ДПС да спаси България от омразата и разделението, от бедността и демографската криза“. Това заяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ при откриването на предизборната кампания в Добрич. Той изтъкна, че партията се конкурира с ГЕРБ и БСП, защото те само се наричат системни партии, но всъщност дошли и се задържали на повърхността с омраза и разделение. „В тази ситуация на геополитическа криза, на криза в политиката в ЕС, в световен план, включително и в България ДПС има нужда да дадем максимума от себе си, за да ускорим движението на влака ДПС за общото ни бъдеще, за общата ни сигурност, за каузата, за победата“, заяви Карадайъ.

Пред препълнената зала на драматичния театър „Йордан Йовков“ бе представена и листата на ДПС за предстоящите извънредни парламентарни избори.

„Добруджа има славна история и заслужава много по-добро бъдеще“, заяви Хасан Адемов, водач на листата на ДПС в МИР-Добрич. Той посочи, че след 27 години бедността и мизерията, дори и безработицата са проблем както в страната, така и в Добруджа. В седем от осемте общини от област Добрич безработицата е над средната за страната, която е 7 %.