0

А нглия ще се изправи не само срещу Дания, но и срещу своите демони от полуфиналите в миналото. Статистиката сочи, че „Трите лъва“ са спечелили само един от петте двубоя, които са играли на този етап на големи турнири. Това става през далечната 1966 г., когато албионците побеждават с 2:1 Португалия, а после триумфират и със световната титла. След това обаче англичаните губят последователно от Югославия (Евро 1968), Германия (Мондиал 1990 и Евро 1966) и Белгия (Мондиал 2018).

Англия ще се изправи не само срещу Дания, но и срещу своите демони от полуфиналите в миналото. Статистиката сочи, че „Трите лъва“ са спечелили само един от петте двубоя, които са играли на този етап на големи турнири. Това става през далечната 1966 г., когато албионците побеждават с 2:1 Португалия, а после триумфират и със световната титла. След това обаче англичаните губят последователно от Югославия (Евро 1968), Германия (Мондиал 1990 и Евро 1966) и Белгия (Мондиал 2018).

Междувременно в Англия удължиха работното време на кръчмите специално за финала на Евро 2020. Новината бе обявена от премиера на Великобритания Борис Джонсън, който разкри, че

заведенията ще бъдат отворени до 23:15 ч.

местно време.

До момента местните пъбове работеха до 22:30 ч. На Острова явно очакват отборът на Гарет Саутгейт да стигне до мача за титлата, макар че от „Даунинг Стрийт“ №10 уточниха, че разхлабването на противоепидемичните мерки не зависи от това дали Англия ще се класира на финала.

Интересното е, че новото работно време на заведенията е съобразено така, че да включва и евентуалните продължения и дузпи.

Самият Джонсън призова сънародниците си да подкрепят националния отбор „ентусиазирано, но разумно“. По-рано той обяви и падането на ограничения за мачовете от местните първенства. Така от 19 юли стадионите на Острова ще могат да приемат срещите при максимален капацитет. Това означава, че новият сезон във Висшата лига ще стартира пред пълни трибуни.

В същото време стана ясно, че принц Уилям ще присъства на „Уембли“ за мача с Дания без съпругата си Кейт Мидълтън. Причината е, че херцогинята на Кейбмридж е в изолация, след като е била контактна със заразен с COVID-19 на тенис турнира от Големия шлем „Уимбълдън“. Все още не е ясно дали Уилям ще вземе със себе си сина си Джордж. Малкият бе

определен за кадем на Англия

защото бе на трибуните при победата с 2:0 над Германия на осминафиналите. „Нямам търпение“, написа преди мача с Дания внукът на кралица Елизабет II.

Голмайсторът на Англия Хари Кейн пък не иска за нищо на света да пропусне шанса да играе финал на „Уембли“ и по възможност да го спечели.

"Това е възможност, която няма да имаме никога повече като футболисти. Освен ако най-младите от отбора ни не дочакат още един голям турнир в Англия. За мен и за другите по-опитни момчета това ще бъде последният шанс да играем финал на "Уембли", заяви звездата на “Тотнъм”. "Опитвам се да не се вълнувам толкова, но ще излъжа, ако кажа, че не мисля за финал", призна той.