0

И нициативният комитет, които стои зад кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата, ще внесе до края на седмицата жалбата в съда за касиране на изборите в София, с искане повторно преразглеждане на протоколите и преброяване на бюлетините.

Инициативният комитет, които стои зад кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата, ще внесе до края на седмицата жалбата в съда за касиране на изборите в София, с искане повторно преразглеждане на протоколите и преброяване на бюлетините.

Това стана ясно на пресконференция след балотажа, дадена от ИК, на която присъства и самата Манолова. Поводите, които дадоха, варират от жалби срещу обявяването на екзитполовете, в които разликата между нея и Фандъкова била 17% в полза на столичния кмет, до твърдения, че има празни протоколи само с подписите и печатите на СИК и обвинения в купуване на гласове. В отговор на обвиненията им от ГЕРБ посочиха, че „това е нормално поведение на губешия, който търси оправдание навсякъде, но не и в своите политики и кампанията си“. По повод критиките срещу екзитполовете пък коментираха: „Социологическа завера има, но тя не е в екзитполовете, а в резултатите, съобщавани от медии и агенции, които даваха преднина на г-жа Манолова пред Фандъкова. Това е абсурдно“. По-рано сутринта, пред bTV пък финансовият министър Владислав Горанов изкоментира обвиненията на Манолова и щаба й с думите: „Ако добавим енергията й в електроенергийната система на страната, трябва да спрем АЕЦ „Козлодуй“. Манолова дори не е и лява, не е ясно какъв политически субект представлява. Тя е болезнено амбициозна жена, София щеше да й е тясна, нейните амбиции и възможности са много по-големи от столичния град“.
Самата Манолова пък така и не каза какви са й бъдещите планове след изборната загуба. Заяви само, в това число и в отговор на въпрос дали ще прави политически проект, че ще ги обяви след анализ. Анонсира също, че е подготвена исковата й молба срещу премиера Бойко Борисов за това, че нарекъл екипа й „сбирток“.