0

В ътрешният министър Младен Маринов отиде в сряда на "Дондуков" 2, за да се срещне с вицепрезидента Илияна Йотова, като според източници от МВР посещението е свързано с улесняването на издаването на български визи, лични карти и статут за пребиваване на хора, които имат двойно гражданство.

Вътрешният министър Младен Маринов отиде в сряда на "Дондуков" 2, за да се срещне с вицепрезидента Илияна Йотова, като според източници от МВР посещението е свързано с улесняването на издаването на български визи, лични карти и статут за пребиваване на хора, които имат двойно гражданство.

По-късно Маринов коментира обвиненията на БСП, че МВР е притискано да заеме страна в полза на определена политическа сила във връзка с предстоящия евровот. „Изпратил съм писмо до ЦИК, в което искам ясно и точно да се определят правомощията и компетенциите на МВР, за да няма спекулации след изборния процес. Не бива МВР да се въвлича в предизборни скандали, тъй като колегите наистина си вършат професионално работата. Ежедневно комуникираме с ЦИК.

Искам задълженията да МВР да са ясно определени в съответните разписани процедури, за да не се стига до спорове и обвинения

При всеки сигнал с конкретика, когато има нарушения на полицейските органи, ще взема бързи решения“, увери МВР шефът. Относно това ще направи ли проверки дали е имало служители на МВР, които да извършват предизборни нарушения, той обясни, че организацията е направена така, че всеки съобразно изпълнява своите правомощия, както е по закон. „Има професионално ръководство, което организира нещата и всеки директор носи отговорност за своите действия.

Всеки един сигнал се проверява и ще се изясни до пълната обективност до изясняване на всички факти и обстоятелства

Сигналите за купуване на гласове ще почнат да се увеличават. МВР изпълнява стриктно това, което повелява закона и в рамките на нашата компетентност. Ако някой си позволи да наруши закона естествено, че ще взема бързо решение", гарантира вътрешният министър.