0

Б ългарската народна певица Нели Андреева се появи в дует с британската соул и реге сензация Джос Стоун в YouTube. Записът, направен преди 2 години, когато Джос имаше концерт на джазфеста в Банско, показва двете гласовити дами на стълбите на храм-паметника „Ал. Невски“.

Българската народна певица Нели Андреева се появи в дует с британската соул и реге сензация Джос Стоун в YouTube. Записът, направен преди 2 години, когато Джос имаше концерт на джазфеста в Банско, показва двете гласовити дами на стълбите на храм-паметника „Ал. Невски“.

„През 2016-а се срещнахме с невероятната българска певица Нели Андреева, чието име феновете на българската фолклорна музика неизменно свързват с песента „Малка мома“, станала нейна визитна картичка. Уникален и красив звук, толкова приятен за ухото. Късмет беше да се срещнем и да си сътрудничим с Нели, чуйте и вижте какво мислите!“, написала е англичанката в популярния сайт за видеосподеляне, след като е качила клипа, събрал за кратко към 7500 гледания. Отзивите за изпълнението, акомпанирано от млада контрабасистка и китарист, са суперлативни. „...Такава прекрасна песен, толкова мелодична и духовна, наслаждавам се, макар да не разбирам езика“, „Мили Боже, това е невероятно... Обожавам това, което правиш, Джос, всичко най-добро на теб и талантливите музиканти, които ни представяш“, са само две от споделените мнения за дуета на „Малка мома“. Нели Андреева е сред младите наследници на школата на родопската песен, водеща солистка в ансамбъл „Филип Кутев“, която пее също етно, джаз-фюжън, поп.