Г отова лесна супа, но обогатена с кюфтенца от телешка кайма и телешки бульон, предлагаме този път. Крачка напред по отношение на сложността и още няколко по отношение на вкуса. Ако можете да се справите с нейното приготвяне, значи сте готови да опитате да направите сами „истинска“ супа – от край до край. На финал по желание можете да поръсите готовата супа с нарязан на ситно магданоз за цвят и свежест.
Кюфтета в пилешка супа
Необходими продукти:
- 2 пакета пилешка суха супа с фиде
- 3 яйца
- 1 лимон
- 300 мл телешки бульон
За кюфтетата:
- 350 г телешка кайма
- 1 яйце
- 1 глава лук
- 60 г галета
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В тенджера сварете 2 пакета суха пилешка супа с фиде по указанията от опаковката. През това време към каймата прибавете лука, галетата и яйцето. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте всичко много добре. Оформете малки кюфтенца и ги пуснете във врящата супа. След като кюфтенцата поврат 15-ина минути, в купа разбийте останалите яйца заедно с лимоновия сок. Към тях на порции прибавете горещия телешки бульон, като бъркате непрекъснато. След това към яйчената смес прибавете от бульона на супата, докато не изравните температурите. След това върнете застройката в тенджерата при непрекъснато бъркане.
Още на matekitchen.com