0

Холивудската мечта е лъскава и сладка, но често има своята грозна страна. Част от днешните звезди е трябвало да минат през ужасяващи условия на живот и крайна бедност.

Опра Уинфри е най-популярната и богата телевизионна водеща в света. Тя има по сметките си поне три милиарда долара по оценка на „Форбс“. Детството й обаче било ужасяващо. Тя е дъщеря на самотна майка и израства в гето в Мисисипи. Отглеждат я баба й и дядо й. Били толкова бедни, че тя била принудена да си прави рокли от пазарски торбички. На 9-годишна възраст я изнасилва неин братовчед. На 14 години ражда първото си дете, което обаче имало тежки увреждания и умира.

УГА-БУГА: Суеверия и култове управляват Холивуд!

Опра е принудена да отиде да живее при баща си в Нешвил, защото баба й се разболява и не можела да я гледа. Там се развихря в местното държавно училище и се налага като безспорен лидер, завършва със златен медал и печели пълна стипендия за университет. Започва кариера в медиите и стига до върха. 

На улицата

Сходна е съдбата на комика Джим Кери, който нашумя с ролите си в „Маската”, „Батман”, „От глупав, по-глупав”. Джим израснал в семейството на музикант в Канада. Талантът на бащата обаче не бил кой знае какъв и скоро го изхвърлят. Пробва се като счетоводител, но отново го уволняват. Семейството остава на улицата и е принудено да живее в каравана. Налага се 16-годишният Джим да напусне училище и да започне работа като портиер и общ работник. Единственото му развлечение били вечерите в малък клуб, където местни комици аматьори забавлявали с вицове пияниците. Една вечер Джим се добрал до микрофона и разказал няколко шеги, на следващата вечер – още няколко, забелязали го и пътят към Холивуд бил открит. „По онова време си представях нещата, които исках да притежавам. Всъщност нямах нищичко освен мечтите, но кроенето на планове за успешно бъдеще ме караше да се чувствам добре”, спомня си Кери. 

Суперзвездата Арнолд Шварценегер като дете живеел без течаща вода. „Двамата с брат ми мъкнехме вода от най-близкия възможен кладенец, но разстоянието беше голямо. За да се къпем, пълнехме с кофи една вана. Тогава първо се къпеше мама, после баща ми, след това брат ми и когато идваше моят ред, водата ставаше почти черна, но кладенецът беше далеч, а кофите тежки, така че се миех, както можеше”, пише в профила си в Х Шварценегер. 

За първи път в живота си той вижда душ на 15 г. във фитнеса. Влиза там по неволя, защото му писнало баща му да го пребива с колана. Пристига в Америка без пари и без познания по английски. Малцина знаят, че Арни първо става богат и едва след това става известен. Първият му милион няма нищо общо с шоубизнеса – хваща се като строител в родната Австрия. 

Проститутки

С тежкия живот на улицата се е сблъскал в детството си и Леонардо ди Каприо. Той израснал в бандитско предградие на Лос Анджелис. „Проститутките се събираха на ъгъла на улицата, буквално под прозорците на стаята, в която спях”, казва актьорът в интервю пред “Лос Анджелис таймс“. „Алеята до блока бе свърталище на наркомани. Имаше всичко – кокаин, хероин, крек, за каквото се сетите”. Лео често трябвало да прескача надрусани хора по пътя към дома, но казва, че това му дало безценен урок за дрогата.

ЗВЕЗДИТЕ ИМ ГОВОРЯТ: Знаменитости виждат извънземни!

„Никога не съм взимал никакви наркотици, защото съм виждал на живо какво причиняват. Когато мина време и станах част от холивудския хайлайф, имаше много изкушения навсякъде, но аз вече бях подготвен”. На 15 години заявява на майка си, че иска да е актьор, и започва да се явява на прослушвания. Печели кастинги за реклами и лицето му става разпознаваемо.

Ресторантите 

Мизерията е добре позната и на Златното момче на поп музиката Джъстин Бийбър. Той е плод на младежка връзка на двама 18-годишни канадци. Скоро след раждането на Джъстин родителите му се разделят. Отглежда го майка му. „Бяхме много бедни. Спомням си, че когато се случеше да седнем, за да хапнем, мама казваше да си поръчам чешмяна вода, а не сода, а аз умирах за една сода”, казва пред „Хелоу“ музикантът. Той започва да прави свои видеа, а майка му ги пускала в Ютюб. Така един ден рапърът Скутър Джак попаднал на музикалните опити на хлапето, докато си скролвал в интернет. Решил да го пробва за свой проект и Джъстин сграбчил своя шанс.

Носителката на „Оскар” за ролята си в „Момиче за милион долара“ Хилари Суонк признава, че изобщо не можела да си позволи да припари до ресторант. Имали спестявания от общо 75 долара и били принудени да спят в семейната кола. Тя била вечно мръсна и одърпана и другите родители не позволявали на децата си да играят с нея. После семейството се специализирало да се нанася нелегално в къщи, обявени за продажба. 

Мечтите

На косъм от кариерата на долна проститутка останала Марая Кери. Тя израснала в беден квартал. Когато била на 12 г., сестра й я надрусала с валиум, после я принудила да се нашмърка с кокаин, а за капак се опитала да я продаде на местен сводник, споделя Марая в биографичната си книга. 

КИНОДИНОЗАВРИ С МЛАДИ БУЛКИ: Холивудските бракове с огромни разлики в годините!

Далеч от блясъка на „Сексът и градът” започнал животът на Сара Джесика Паркър. Тя била най-малкото от четири деца. После родителите й се развеждат. Майка й се жени повторно и ражда още три деца. „Често нямахме ток. Криехме се от инкасаторите, които чукаха на вратата, за да отрежат електричеството или телефона. Понякога нямаше Коледа, нямаше и рождени дни”, спомня си Сара в интервю за „Ню Йорк Таймс“. Като дете бъдещата модна икона се обличала само в магазини за преоценени стоки с рокли за 99 цента. Най-голямото унижение идвало в училището. Едни деца отивали на обяд в стола, други си носели храна от вкъщи, но имало и трета група, където била Сара. Тя била принудена да се реди на опашка в двора за безплатни закуски срещу купони, осигурени като социална помощ за най-бедните. „Попитах втория ми баща кога човек спира да се притеснява за парите.“ Пастрокът й отвърнал: „Като надиплиш осем милиона долара, ще спре да ти пука.” „Не знам откъде измисли точно тази сума, но си спомням, че въздъхнах с облекчение, когато парите ми в банката преминаха тази граница”.