0

М едийният магнат Рупърт Мърдок още не се е предал и вършее на нежния фронт, въпреки че вече чукна 92 години. Мърдок официално обяви, че отново е сгоден за пенсионираната молекулярна биоложка Елена Жукова, която е „само” на 67 години. Голямата разлика във възрастта не е нещо ново за известните двойки.

Рекорди

През леглото на рок динозавъра Мик Джагър са минали стотици жени, но последната, която успя да го укроти, е балерината Мелани Хамрик. Разликата във възрастта на двамата е цели 44 години. Джагър, който вече е на 80 г., я е спечелил, като паднал в краката й с годежен пръстен за 100 хиляди долара. Двойката има син Девъро, който е роден през 2016 г. Той е най-малкото от общо осемте деца на Джагър. 

ШАРЕН СВЯТ: Срамните петна на звездите!

Другият рекордьор в гилдията е емблематичният актьор Патрик Стюърт, който е популярен с ролите си в „Стар Трек” и „Х-Мен”. През 2013 г. Стюърт сметнал, че след два провалени брака най-после е срещнал истинската любов. Прозрението дошло в лондонски ресторант, където актьорът похапвал след репетиции на постановка на „Макбет”.

Голямата любов се оказала сервитьорката Съни Озел, която е с 36 години по-млада от Стюърт. Двамата се женят на скромна церемония и оттогава са неразделни. Озел се оказала доста амбициозна и ползвала връзките на мъжа си, за да си изгради кариера на джаз певица. Но щастието няма как да е пълно. Децата на Стюърт, които са по-възрастни от мащехата си, се отрекли от Стюърт и от сватбата не са му продумали. Те заявили, че баща им е егоист, който е изтропал на стари години. Стюърт има син и дъщеря от предишен брак. 

„Никога не е прекалено късно”, казва Шер в интервю за Harper’s Bazaar. Тя винаги е била любителка на по-младите мъже. На парижката Седмица на модата през 2022 г. Шер среща продуцента Алекзандър Едуардс. Той е известен разбивач на женски сърца и е по-млад от Шер с цели 40 години. Едуардс помолил хора от близкия кръг на легендата за телефонния й номер.

Последвал 15-минутен разговор, вечеря в малко ресторантче и много романтика. Всички смятали, че става дума за краткотраен флирт, но на коледно парти през същата година Шер се появява с годежен пръстен с огромен син диамант. Интересно е, че Шер е „откраднала” Едуардс от бившата му жена, модела Амбър Роуз, която е с няколко десетилетия по-млада от певицата. 

ЗА ПАРИ: Холивуд го удари на порно!

Цели 35 години е разликата във възрастта между актьора Мел Гибсън и Розалинд Рос. Двамата имат общ син Ларс, който се роди през 2017 г. Това е общо осмото дете на Мел Гибсън. Той казва, че най-после е сложил край на безразборните връзки и е намерил сигурност и спокойствие. Двойката избягва камерите, но под надзора на Гибсън Розалинд направи своя режисьорски дебют и вече работи по няколко холивудски проекта. 

Промяна

Американският актьор Ричард Гиър бе решил да се оттегли от материалните изкушения на модерния свят и да се посвети на източни духовни практики. Той многократно пътуваше до Тибет, където прекарваше много време в компанията на местните монаси. Но амбициозната испанка Алехандра Силва сложи точка на духовната хармония и върна Гиър в цивилизацията. Двамата се запознават в малко италианска хотелче, което Силва управлявала. Ричард бил поразен от чара на дамата, която е с 34 години по-млада от него. Двамата се женят през 2018 г. и вече имат две общи деца. Докато Гиър предпочита тишината, Силва развива бурна кариера на маркетолог и инфлуенсър.

Актьорът Денис Куейд имал зад гърба си три провалени брака и толкова деца, преди да срещне през 2019 г. 26-годишната докторантка Лора Савой. Разликата във възрастта между двамата е 39 години, но това не ги спира. „Тя е любовта на живота ми”, казва Куейд в интервю за People. Освен съпруг той държи да бъде и неин учител. Основава малка продуцентска компания за Лора, която намира своето място под холивудското слънце и бързо се развива. 

Малко над 30 години е разликата във възрастта между актьора Джеф Гордблум, познат с участието си в „Джурасик парк”, и бившата гимнастичка Емили Ливингстън. Двамата вече имат две общи чеда. 

УГА-БУГА: Суеверия и култове управляват Холивуд!

„Ако щете вярвайте, но животът за мен започва на 70 г.”, казва в интервю за People известният с ролята си в сериала „Спасители на плажа” Дейвид Хаселхоф. Той се влюбва до уши в продавачката Хейли Робъртс, която е по-млада от него с 28 години, и двамата минават под венчило. Тяхната свалка станала в родния за Хейли Уелс, където Хаселхоф бил съдия в журито на „Британия търси талант”. Хейли го причакала в хотелското фоайе и помолила за автограф. Старият сваляч отвърнал, че дава автограф само срещу телефонен номер. Хейли изобщо не се поколебала и му дала телефона си. Останалото е ясно. 

Рестарт

Любовта дава желания рестарт на живота на актьора Алек Болдуин. Той се възстановява от шумния си развод с Ким Бейсингър, когато среща инструкторката по йога Хилария. Тя е с 26 години по-млада от Болдуин и се отказва от кариерата си, за да стане майка и домакиня. Болдуин е баща на общо осем деца, като в бройката е включена и дъщеря му от брака с Ким – Айърланд. 

Жената, която сподели най-тежките моменти от живота на Брус Уилис, също е много по-млада от него. Разликата във възрастта на звездата от поредицата „Умирай трудно” и Ема Хеминг е 23 години. Двамата имат две общи деца. Хеминг пое юздите в свои ръце, когато актьорът бе диагностициран с афазия и деменция. 

Чаровници на половин век!

Цели 22 години е разликата във възрастта на Харисън Форд и Калиста Флокхарт. Двамата са заедно от 2002 г., имат един осиновен син и с днешна дата са по-влюбени от всякога, а Калиста бе до Харисън на премиерата на последния му филм от сагата за археолога авантюрист – Индиана Джоунс.