0

С тудените месеци са фаворит за мнозина, но онези, чиято най-голяма любов е парещото слънце през лятото, буквално броят дните до мечтаните топли месеци. Не разпускат с разходки в планината, нито със ски или сноуборд, предпочитат да се наслаждават на горещо кафе и любима книга. Колкото и да е приятно едно занимание, в един даден момент, когато стане неразделна част от всекидневието, логично, омръзва. Това е една от причините да помислите как да разчупите скуката, докато снегът навън се сипе. Нашият съвет е да намерите удобно място и с малко работа и много въображение, да сътворите мебели! Дори да звучи предизвикателно, повярвайте, за целта са ви нужни подръчни материали... Както и стари гуми, каквито повечето от нас крият в мазето или гаража.

Бързо и лесно

Една от идеите фаворит е направата на холна масичка. Най-лесният начин е да прикрепите твърда основа във формата на кръг, и то в размер, който отговаря на обръча, да я залепите и да я увиете в чувал. Възелът трябва да се намира под основата, като ваш е изборът - дали ще направите нашивка, която да прикрие края му, или ще го оставите в първоначалния вид. След това може да декорирате с въже или рафия. По същия начин, но за целта ще ви трябва добра плътна дървена основа или тъмно стъкло, може да намотаете въже. Имайте предвид, че ще са ви необходими около 30-40 метра. Независимо че на пръв поглед са употребени 7-8 метра.

Табуретките от гума се правят по същата схема, като идеята е центърът да е запълнен с мек материал, който освен удобство да гарантира и стабилност. Тук може да използвате стари възглавници, претапицирайте ги и ги прикрепете във вътрешността, а самата гума - по желание боядисайте.

Ако силите не ви напускат, направата на диван също не е невъзможна. За целта обаче ще са ви необходими две по-големи плоскости. Имайте предвид обаче, че крайният резултат е арт и е възможно да не се впише добре в общия интериорен дизайн на дома ви.

Интериор

Такъв проблем няма да имате, ако заложите на допълнение като поставка за вестници и списания или рафтове.

При първото единственото помощно средство ще са крачета -  дървени или метални. Техният размер и височината зависи само и единствено от личните ви предпочитания за красота и стил. Задължително обаче боядисайте гумата, за да събере повече хартия, разрежете я наполовина, като внимавате. За целта обикновена ножица или нож няма да ви свършат работа, използвайте ножовка.

С останалата половина може да направите рафт. Обикновено детската стая е най-добрият терен, и то ако малчуганите ви са автофенове. С повече време и възможност бихте успели да изградите модели за помещението от-до - бюро, стол, рафт, маса и пр.

Най-лесният начин да употребите, а не да изхвърлите старата гума е да я превърнете в органайзер. Увийте я в плат или нарисувайте външната й страна. 

Ако са ви останали парчета - може да ги използвате за седло или облегалка на стара дървена основа на стол, да декорирате някоя от стените по избор или да облепите някоя вехта вещ.