0

„Планирахме заедно с Иво да ходим на море в Гърция в края на месеца“. Това разкри пред „Телеграф“ 24-годишният Димитър Неделчев - най-добрият приятел на убития Иво Колев от Лозен. Младежът още не може да повярва, че приятеля му го няма. „Прякорът му беше Смайли (усмихнат от английски - б.а). Така и ще го запомня - винаги усмихнат“, казва Димитър.

Ужасяващото двойно убийство край София- заради пари! (СНИМКИ)

27-годишният Иво беше застрелян в землището на село Лозен в ранните часове на 4 август. За зверството е арестуван 34-годишният Чавдар Бояджиев. Преди да застреля Иво, Чавдар убива 18-годишната ученичка Яна Велинова малко след като правил секс с нея, твърди разследването. Мотивът за двойното зверство е пари. В обясненията си пред униформените Бояджиев признал, че убил момичето, защото му поискало първо 1000 лева, а после 2000 лева, за да пуска нейни клипове в сайт за възрастни. Двамата се скарали заради по-високата сума. Бояджиев се вбесил и я удушил, а после - за по-сигурно, я застрелял. Екзекуцията била извършена в автомобила на мъжа, твърди разследването. По- късно Чавдар признал за стореното на Иво, като му поискал 15 000 лева, за да замине да се бие на страната на Русия във войната и така да не може да бъде екстрадиран. Колев обаче му отказал, а Бояджиев застрелял и него - в гръб.

ШОКИРАЩИ РАЗКРИТИЯ: Бояджиев признал за двете убийства край Лозен, открити са следи от стрелба по ръцете му и кръв по обувките

Необяснимо

„Предната вечер бяхме тримата заедно - аз, Иво и Чоби (Чавдар, б.а.)“, казва Неделчев. Говорили си, смели се. „Нямаше абсолютно никакви индикации, че ще стане такова нещо“, твърди Димитър. По думите му Иво и Чавдар движели заедно от около 2 години. „Чавдар работеше в голяма фирма на „Цариградско шосе“, беше шеф на охраната там. Дори уреди Иво на нещо като пробен период за поддръжка на камерите“, обяснява Димитър. По думите му в последно време Колев си търсил работа, ходил по интервюта. Искал да работи по специалността си - телекомуникации. Бил много работлив. „Работеше и с мен като автомонтьор. Не пиеше, не пушеше и не ходеше по заведения и затова винаги разполагаше с пари“, казва приятелят му. Чавдар знаел това много добре. И често му искал пари назаем. „Знам, че му дължеше 4000 лева“, казва Димитър. Според разследването именно с този заем Чавдар примамил Иво, за да му иска още пари след убийството на Яна. В самопризнанията си Бояджиев обаче твърди, че имал да връща 10 бона на Колев. След като убил момичето, се обадил на Иво, като му обяснил, че иска да се видят, за да му върне дълга. Обяснил му, че щял да получи пари от сделка с наркотици, които щели да бъдат изхвърлени някъде в полето. Дори сам си пратил локацията, където трябвало да се състои мнимата сделка. Иво отишъл уж да си получи парите обратно, но получил признание за убийството на Яна и искане за по-голям заем, а накрая и куршум. Малко по-късно Бояджиев духнал към морето с банковата карта на Иво. Именно на път за морето ченгетата го спипали.

СЛЕД ЗВЕРСТВОТО В ЛОЗЕН: Двете жертви знаели за първото убийство на Чавдар

Въоръжен

Според Неделчев Чавдар винаги ходел въоръжен, но с нож. „Постоянно го носеше, закачен на ключовете си“, твърди Димитър. В самопризнанията си пред разследващите Чавдар твърди, че пистолетът, с който извършил двете убийства, е на бащата на гаджето му, който бил бивш полицай. Според разследващите обаче пистолетът е със заличени номера. Друга малка подробност е, че за да те назначат за охрана, някои фирми изискват да притежаваш законно оръжие, а Чавдар не е имал такова. Димитър твърди, че Бояджиев наистина имал приятелка. Първоначално живеели на квартира, но после Чавдар прибрал момичето и баща й в дома си в село Лозен. Освен с тях Бояджиев делял един двор и с майка си и втория й мъж. Бащата на Чавдар умрял отдавна. Разследващите тепърва ще проверяват действително ли Бояджиев се е занимавал с дрога и дали по време на убийствата е бил под въздействието на забранени вещества.

Гардът призна за трето убийство

ШОКИРАЩО: Двойният убиец от Лозен задушил и момиче с кучешка каишка (СНИМКИ)

Пред униформените Чавдар си признал и за друго умишлено убийство, извършено миналата година. Става въпрос за 22-годишно момиче, което било удушено по време на секс. Чавдар си признал пред полицаите, че го направил умишлено, но после сложил кучешка каишка на трупа и казал на разследващите, че се задушила неволно. Обвиняват го в причиняване на смърт по непредпазливост. В момента заради този случай тече проверка в Софийската районна прокуратура. В същото време няма данни Чавдар да е повторил всичките си признания пред съдия. Преди време отнесъл и глоба за нанасяне на лека телесна повреда. Така остава въпросът как с висящо производство и с административно наказание е работил като охранител.

Килърът от Лозен учил само до осми клас