0

Н осителката на титлата “Мис България Вселена” Лора Асенова продава бонбони. Става дума за дизайнерско сладко изкушение, направено лично от ръцете й. Освен че са сто процента домашни, те са и абсолютно здравословни. Подслаждам ги само с фурми, не ползвам захар, нито пък какъвто и да е друг подсладител.

Всички продукти са натурални, овес, други ядки, фурми и различни вкусове“, разказва Лора. Бонбоните на Мис България са само за ценители, защото са в  лимитирани количества. Най-нетрадиционният вкус е морков с подправки. “В него имаше джинджифил, кардамон и канела”, с  усмивка споделя тайната рецепта Лора. Идеята й е да разшири асортимента си, като започне да прави и натурални барчета, и такива с добавен протеин.

Овес

По здравословното хранене се увлича още преди 10 години, когато влиза във фитнес залата.

СОНЯ ВАСИ НА 52: Първата българка в „Плейбой“ кърти с фигура! (СНИМКИ)

“Тренирах много упорито, но аз обичам сладко и ми беше трудно да се лишавам от него. Така започнах да търся различни рецепти за здравословно сладко и самата аз да експериментирам. Първо си спомням, че направих бананови палачинки с овес. Много са вкусни”, разказва моделката. Споделя, че здравословното хранене се е превърнало в начин на живот. “Никога не съм била на диета. Научих се да се храня правилно. Не ям никакви храни в пакети, пържено, не пия газирани напитки. Менюто ми включва основно месо, филе, риба, салата, ориз и картофи“, споделя тя.

Кухнята е любимото място на Лора, защото там освен да върти бонбони, меси любимите си питки. “По месенето ме запали баба ми. В Бяла Слатина си спомням като дете се събирахме цялото семейство. Баба ми показваше как се меси хляб, беше ми много интересно, а питката ми винаги ставаше най-хубава. До днес е така”, с усмивка се хвали Лора.

За всеки празник меси хляб за цялото семейство. “От солените храни съм много добра на патешко магре, получава ми се страхотно“, добавя Лора. Успоредно със здравословното хранене Лора не пропуска активния начин на живот. Тя е почти през ден в залата. “Знам как да тренирам сама, имам достатъчно голяма подготовка. Все пак понякога ползвам и треньор за разнообразие. Гледам поне три пъти в седмицата да съм там”, казва тя. Освен фитнеса Мис България споделя, че обича и дългите разходки в планината и в природата. И така добрата си форма дължи на правилно хранене, спорт и природа.

Титли

В колекцията на Лора има 5 корони и ленти, чийто брой не знае. „Най-скъпа ми е тази от първия ми конкурс – “Малка Мис Бяла Слатина”, споделя Лора. Спомня си, че била дете, когато родителите й я записали на този конкурс. Харесало й много, сцената прожекторите, състезателният дух. “После, като спечелих, удоволствието беше голямо и така още повече исках да участвам”, разказва тя. Като малка все пак мечтата й не е да бъде модел. Иска да бъде бизнесдама, да работи в офис и да ходи с костюм.

Въпреки това не знае точната бройка на конкурсите, в които е участвала, а в колекцията й има 5 корони - между които тази на “Мис България Вселена” за 2019. Отличията си пази в специален шкаф в родния си дом в Бяла Слатина. Имало е моменти, в които се е разочаровала от някои конкурси, но това не я е спирало да продължава напред до така бленуваната “Мис България Вселена”.

ДА Й Е ЧЕСТИТО: Избраха новата Царица Роза! (СНИМКА)

Спомня си с тъга за участието си във финала на “Мис Бяла Слатина”, очакванията й тогава са да спечели, но всъщност короната е грабната от друго момиче, тогава тръгва слух, че конкурсът е продаден. “Най-тежкият момент за мен тогава беше, че докато аз бях на конкурс, баща ми претърпя тежка катастрофа и почина. Тогава си обещах, че трябва да спечеля най-престижната титла в България заради него“, разказва миската.

Сцена

Явява се на “Мис България”, но тогава печели Тамара – станала популярна с носа си, а Лора остава в топ 5, не се разочарова, а се нахъсва повече. Стига до “Мис България Вселена” само след година и го печели, а това й отрежда правото да замине за най-престижния конкурс в света “Мис Вселена”. “Това е институция в света на модата. Момичетата се готвят с години, заминават с екип от гримьори, стилисти, дизайнери, фризьори. А аз с няколко рокли и разчитайки на екипа ми за самия конкурс. Те имат спонсори - големи бюджети. Но не съжалявам, защото да се качиш на тази сцена с жени от цял свят само по себе си  е успех“, разказва Лора.

Представи модна колекция

В началото на годината Мис България представи първата си модна колекция. Красавицата започна работа с известна фабрика за платове, като заедно с тях създаде колекция под свое име.

СТРЪВ ЗА РИБИТЕ! "Мис Свят България" издаде по какви мъже си пада (ВИДЕО)

“Залагам много на детайла. Например акцент са ми хастарите. Те винаги са отличителни, с корони, макарони или някакъв друг сюжет. Разчупват много, едно черно само например, когато го съблечеш, и отдолу имаш хастар в пъстър цвят”, с усмивка споделя тя. Нейните любими цветове са черно, бяло и сиво, но в линията й има много нюанси. Прави елегантни и класически дрехи, защото самата тя се увлича по изчистените линии.

Почива си с книга

За изненада на всички Лора почива не в някоя лъскава дискотека, а с книга в ръка. Последните години се увлича много по психология и книги за личностно развитие. Романите е оставила на заден план. Загърбила е и суетата, ходи на фризьор и козметик веднъж месечно.