0

„Не очаквах чак такъв успех на „Шушана“, разкри пред „Телеграф“ изпълнителят на култовия хит Наско Ментата.

Видеото на песента в YouTube вече има 43 милиона гледания от българи по целия свят. „Общо взето, при нас нещата се случват, без да ги плануваме. Станахме по-разпознаваеми, разви се нашият авторитет, започнаха да ни търсят за клубни участия, концерти, медийни изяви в страната и извън нея.

Личен архив

„Шушана“ сама по себе си беше един уникален по рода си проект, който завладя публиката и дори беше асоциирана с „Деспасито“ заради бързото разпространяване и бързото натрупване на милиони гледания“, добави певецът.  

Жулиета

Година преди „Шушана“ Наско Ментата и жена му Злати създават песен за дъщеря си Жулиета. „Неочаквано тя се превърна в една емблематична песен за нас и за всички, които имат дъщери. Към момента тя има 40 млн. гледания“, доволни са музикантите.

Любопитното е, че и двамата произхождат от музикални семейства и дебютират на 13 г. „Ходил съм да свиря с баща ми по сватби, след това съм свирил с орк. „Козари“, после заминах за Гърция и 8 г. бях там, свирихме в българско заведение.

Прибрах се в България. И като всеки един музикант, който мечтае да бъде по-търсен, да развие по-голяма кариера, да има по-голямо влияние над българската публика и извън нея, започнах да създавам все повече песни и усетих, че набирам по-голяма популярност. И мигът не закъсня“, споделя Наско.

Черен път

Злати е учила в музикалното училище във Варна с народно пеене и още като ученичка тръгва по стъпките на родителите си, като започва да пее по заведения с колегите им. „След това започнаха да ме търсят и за сватби, частни партита и така започнах по-сериозна музикална кариера.

Когато бях на 17 години, Наско ме потърси първо да ходя с него по участия (отново по сватби, тържества) и така се случиха и нещата между нас. Започнахме да създаваме заедно съвместни проекти като “Спомена за теб”, песента за нашата дъщеря Жулиета, “Завинаги”, “Ще звъниш” и други.

Имам и няколко самостоятелни песни “Лудост моя”, “Черен път”, “Друга да беше”. Имала съм предложения и за музикални компании, но винаги съм предпочитала да съм свободна, да се развивам сама и вече с мъжа ми“, разказва чаровната певица. 

Ново

Малката им дъщеричка Жулиета вече е пораснала и е станала послушно и талантливо дете. „Учи се добре, спортува активно, пее и свири на пиано. Надяваме се да тръгне по нашия път, винаги ще има нашата подкрепа за всичко“, усмихват се родителите.

В момента и двамата са в подготовка на нови проекти. „Общи и самостоятелни. А лампата на Шушана все още свети“, смеят се Наско и Злати и продължават: „В момента подготвяме няколко песни, дуетни и самостоятелни, всички са ритмични и скоро ще бъдат факт. Надяваме се да се харесат на нашата публика“. Музикалното семейство никога не се замисля и винаги се отзовава на покана за благотворителни каузи. „А Злати участва и в много проекти за животни в нужда“, добавя Ментата.

Със Злати разплакват македонци в САЩ

Наско Ментата и Злати пътуват навсякъде, където ги поканят да пеят. „Навсякъде в Европа. Били сме в повечето държави. През 2018 имахме кратко, но много успешно турне в Америка. Българите там много се радват на нашата музика.

Но има още много градове там с българска общност, която искаме да зарадваме. Мисля, че с нашите песни достигаме до сърцата на хората“, казва Наско. Злати пък го допълва: „Пеем им всякаква музика. Фолклорна, БГ естрада, попфолк.

На едно от участията ни в Тампа, Флорида, по-голямата част от публиката бяха македонци, пяхме им македонски песни и те много се разчувстваха. Имаше емоционални моменти. Беше много хубаво“.