0

Т ази диета е повече от полезна за всеки, който иска да свали бързо, но трайно от килограмите си! Причината – с този хранителен режим се изгарят мазнини и се редуцира значително теглото в рамките на броени дни. Реално вие може да отслабнете с до 9 кг само за седмица, ако я спазвате стриктно!

Храни

Грейпфрутът принадлежи към групата храни, които горят мазнини. С други думи в грейпфрута има хранителни вещества, които разграждат и премахват мазнините от организма. Този цитрусов плод подобрява метаболизма и стимулира храносмилането.  В него има естествени елиминатори на мастните клетки – пектин и инозитол. Грейпфрутът помага на храносмилането, подобрява апетита и ускорява чернодробната дейност, пише сайтът delo.bg. Яйцата, особено тези с бели черупки, имат много протеини. Яйцата са богати на витамини А, В6 и Е, тиамин, рибофлавин, фолиева киселина, желязо, фосфор, селен, магнезий и много други. Не са много храните, която съдържат всички тези хранителни вещества. Яйцата са с ниско съдържание на калории, което ги прави добро допълнение към всяка диета. Съчетаят ли се тези две храни, ефективността на отслабването се увеличава многократно. Диетата с яйца и грейпфрут е доста строга, така че не се препоръчва за хора със сериозни здравословни проблеми!

Тази диета трябва да се спазва не повече от 7 дни, съветват експертите по диететика. Препоръчителният оптимален срок е да я практикувате в рамките на 3-4 дни, тъй като тя ще ви даде добри резултати дори и за този кратък период.

Меню

Яжте 5 грейпфрута дневно, комбинирани с между 5 и 9 яйца с бели черупки. В идеалния случай трябва да има 10 сервирания на ден, т.е. половин грейпфрут и по един яйчен белтък на всеки час. Необходимо е да пиете много вода, а движението ви трябва да бъде активно, например ходене поне по 45 минути всеки ден.

Както сами виждате, тази гарантирана със своя краен резултат диета изключва 100% мазнините от дневния хранителен прием. Съдържа само протеини от яйчения белтък и прости захари от грейпфрута, ето защо няма как да не бъдат перфектни резултатите, след като я приключите.

Диетолози съветват  да пиете една чаша зелен чай сутрин на гладно, без захар, а преди сън да изпиете още една чаша чай. По този начин ще прочистите тялото си от токсини. Има още една причина да консумирате сутрин и вечер зелен чай – той е мощен антиоксидант и има допълнителен ефект за намаляване на тегло. Редовната консумация на цитруса нормализира работата на храносмилателната система и кръвното налягане, помага на възстановителните процеси на черния дроб.
Диетата с грейпфрут е популярна отдавна. Но едва преди няколко години тя е научно обоснована. Изследвания показват, че в плода се съдържа флавоноидът нарингин, който действително притежава изгарящ мазнините ефект. Това се дължи на факта, че веществото активизира работата на черния дроб и оказва изразено холеритично действие (отделяне на жлъчката). А както е известно, именно жлъчката разгражда сложните мазнини, постъпващи в организма чрез храната. Нарингинът е и причината за горчивия вкус на грейпфрута. Желаещите да отслабнат трябва да се жертват и да го консумират с ципите. Не забравяйте да пиете достатъчно количество вода!

Отслабване с грейпфрут - недостатъци и противопоказания

Ако страдате от стомашна язва или гастрит, тази диета не е за вас. Внимателни с консумацията на грейпфрут трябва да бъдат и жените, които са в период на постменопауза, тъй като някои проведени изследвания предполагат връзка между всекидневния прием на плода тогава и развитието на рак на гърдата.
Ако приемате лекарства, е много важно да се консултирате с лекар, тъй като грейпфрутът влияе върху усвояването на някои медикаменти. Някои  видове медикаменти се неутрализират от грейпфрута, а други увеличават значително въздействието върху организма. Затова, преди да започнете диетата с грейпфрут, е задължително да се консултирате с лекар, който е запознат подробно със здравословното ви състояние и провежданите терапии.