0

Б ританският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл освен кралски особи са и продуценти. Те залагат имена и репутация, за да оправдаят огромните инвестиции в своите проекти. А и имат нужда от пари, откакто се отказаха от привилегиите на короната и емигрираха в САЩ.

По неофициална информация платформата Нетфликс е заделила над 100 млн. долара за реализацията на техните идеи. Първият проект разказва за любовта към готвенето, градинарството и приятелството. В главната роля е Меган. Вторият е за слабо популярния, но любим на принц Хари спорт поло. И двата проекта са продуцирани лично от Меган, която следи на място какво се случва на снимачната площадка. 

КИНОДИНОЗАВРИ С МЛАДИ БУЛКИ: Холивудските бракове с огромни разлики в годините!

Изявата на знаменитости като продуценти не е нова или екзотична идея, коментира „Гардиън”. По тази изпитана рецепта снимат Мартин Скорсезе, Джон Траволта и Леонардо ди Каприо, които са изпълнителни продуценти на своите филми. На последната церемония за раздаване на наградите „Оскар” почти 100 процента от номинираните късометражни филми бяха продуцирани от независими актьори. Освен комерсиалния фактор има и творческо оправдание за намесата на известни личности в продуцирането, тъй като без независимия звезден продуцент някои от известните филми никога нямаше да видят бял свят.

Шампионите

Всичко е започнало през 1941 г. с „Гражданинът Кейн”, който според мнозина критици е най-качественият филм в историята на киното. В него Орсън Уелс е сценарист, режисьор, изпълнител на главната роля и, разбира се, продуцент. Според други обаче пионерът в прескачането между авторството и продуцентството е великият Чарли Чаплин. Върхът в кариерата му като продуцент е „Великият диктатор”.

Шампионът сред звездните продуценти е Том Круз. Неговата одисея започва през далечната 1992 г. Тогава холивудските студия отхвърлят като абсолютно безперспективна и губеща идеята за филма „Мисията невъзможна”. Но Круз е убеден, че ще успее и създава Cruise/Wagner Productions - с тази компания пуска първата лента за шпионина супергерой през 1996 г. Круз е продуцент и на един от най-успешните филми за 2022 г. – „Топ Гън Маверик”, което представлява продължение на екшън отпреди повече от 30 години. 

Другият холивудски шампион е Дрю Баримор, която започва актьорската си кариера едва на седем години, но открива, че нейното призвание е да продуцира филми. През 1996 г. тя създава Flower Films, за да продуцира романтичната история „Целуни ме”, където играе главната роля. Баримор сметнала, че може да си позволи да заложи парите си и финансира филма от джоба си. Успехът е главозамайващ, но това е нищо в сравнение с един на пръв поглед обречен проект. Актрисата изравя един забравен сериал и снима по него мегахита „Ангелите на Чарли”, в който играе и главна роля заедно с Камерън Диас и Луси Лиу. „Истинската работа на продуцента е зад кадър, той или тя почти не се намесват във физическото изпълнение на ролите, но са отговорни за всички останали решения”, коментира експертът по филмово и театрално изкуство Робърт Мичъл.

ГРОЗНА ХОЛИВУДСКА ПРИКАЗКА: Звезди минават през ада по пътя към славата!

Малко известен е фактът, че Рийз Уидърспун е по-успешна като продуцент, отколкото като актриса. Тя продуцира огромен брой късометражни филми с парите от най-успешните си проекти – „Професия блондинка” и „Професия блондинка 2”. Подобно на Меган и Хари Уидърспун стартира собствена продукция по Нетфликс. В риалити поредицата „На твое и мое място” тя си партнира като продуцент с Аштън Къчър. 

Машината

В истинска холивудска машина за пари се е превърнала австралийската актриса Марго Роби. Тя изгрява в компанията на Леонардо ди Каприо във филма „Вълкът от Уолстрийт”. Успехът на лентата позволява на Роби да избира ролите, които да играе. Тя решава да се ангажира с продуцирането на филми, които имат отношение към защитата на правата на жените. Такъв пример е „Аз, Тоня”. Роби е продуцент на най-касовия филм за миналата година – „Барби”, който разказва на пръв поглед семплата история на популярната кукла. 

Продуценти с кауза са най-богатата телевизионна водеща в света милиардерката Опра Уинфри и актьорът Дензъл Уошингтън, който стои зад реализацията на поредицата „Закрилникът”. Уошингтън и Уинфри превръщат в своя житейска мисия стремежа Холивуд да наема повече чернокожи актьори и да се постигне расово равенство. 

По-различен е подходът на Чарлийз Терон, която става продуцент, за да реализира филма на живота си. Тя играе главната роля в лентата „Чудовище”, на която е и продуцент. Терон прави феноменална роля, за която й се налага да изтърпи ужасяваща трансформация на тялото. Зад кадър актрисата управлява всичко с желязна ръка. Филмът се превръща в мегахит, а Терон печели „Оскар”. 

СКАНДАЛИТЕ ВДИГАТ ХОНОРАРИТЕ: Риана пее на уше за $8милиона!

Брад Пит е изключителен актьор, който след успехите на „Телма и Луиз”, „Седем” и „Боен клуб”, решава да премине в отбора на продуцентите. Неговият дебют е оглушителен. Той продуцира лентата „От другата страна” с участието на Джак Никълсън, Леонардо ди Каприо и Мат Деймън. Филмът печели четири награди „Оскар”. 

Проекти

Салма Хайек никога не е имала проблем с парите, но създава своята компания Ventanarosa, за да продуцира филми, които няма как да бъдат касови, но пък подчертават различната творческа идентичност. Хайек продуцира лентата „Фрида” за легендарната художничка Фрида Кало. Хайек е продуцент и изпълнител на главната роля. 

Том Ханкс създава своята компания Playtone и продуцира сериозни филми, които са далеч от това да станат блудкави хитове. През миналата година той създаде филмовата адаптация на култовия скандинавски роман „Човек на име Ото”. По същия път върви и Джоди Фостър, която има спечелени две награди „Оскар” за актьорско майсторство, но иска да бъде запомнена с късометражните и документалните филми, които продуцира. В тях обикновено става дума за защитата на правата на жените. 

Брадли Купър се мести при Джиджи Хадид

Актьорът Брадли Купър се премести да живее в Ню Йорк, за да е по-близо до любимата си Джиджи Хадид, която e в града с тригодишната си дъщеря Кая. 

Той бе специален гост и на 29-ия рожден ден на манекенката на 23 април. Междувременно Джиджи махна своя знакова снимка от социалните мрежи. На кадъра тя бе „състарила собствения си образ и изглеждаше като 87-годишна старица, която държеше в ръце табела с надпис: „Да ходя на срещи? Никога!”. Отпадането на този кадър се приема като зелена светлина за обвързването на двамата.

ЗВЕЗДИТЕ ИМ ГОВОРЯТ: Знаменитости виждат извънземни!

Джиджи и Брадли се запознаха миналия октомври, но пазеха отношенията си в тайна. Те се появяваха поотделно на официални събития, като връчването на наградите „Оскар” и „Златен глобус”. Според близки на двойката тригодишната Кая е започнала да приема Брадли в живота си и с това са отпаднали последните въпросителни за Джиджи, която е точно с 20 години по-млада от Брадли.

Тейлър Суифт тайно се боцка с ботокс

Красотата на певицата Тейлър Суифт не е съвсем натурална, твърди пластичният хирург д-р Джъстин Харпър. 

Той е проучил до най-малки детайли снимки на 32-годишната Тейлър от последните 14 години. Д-р Харпър твърди, че овалът на лицето се променя с времето, като в крайна сметка то става по-кръгло. Това е първият белег за използване на микроинжекции с ботокс. Те се поставят изключително прецизно и могат трудно да бъдат разпознати, но Харпър забелязва, че с времето кожата около носа на Суифт се изглажда. 

За сравнение той показва кадри, според които 32-годишната Тейлър има по-малко назални бръчки в сравнение с 18-годишната. Тейлър винаги е твърдяла, че няма никакви корекции и е против подмладяването с хирургически интервенции.

Ан Хатауей мрази целувките

Носителката на „Оскар” Ан Хатауей, която е известна с участието си във филма „Дяволът носи „Прада”, заяви, че за нея най-отвратителното нещо са целувките между актьорите. 

„Най-ужасното ми преживяване е свързано с един кастинг, на който се явиха много кандидати. Трябваше да целувам страстно в устата 10 непознати. Накрая не издържах и се разкрещях на кастинг директора: „Защо ми причиняваш всичко това? С какво съм прегрешила?”. Случката била от началото на 2000-те години.