0

Ф илмът на Мартин Скорсезе е страховита, но много забавна история за малки нюйоркски гангстери, които мечтаят да станат истински мафиоти. Да живееш в голям град и да не си гангстер е немислимо, казва Хенри Хил. Защото точно до вас, в чужди апартаменти, има всичко – пари, лукс, вкусна храна.

И Хенри се съгласява да прибегне до насилие в разумни мерки за това. Всичко, което се изисква от него, е да е готов да поеме известен риск. Но е по-добре, отколкото да станете обикновен трудолюбив човек. Заедно с приятелите си – Томи (Джо Пеши) и Джими (Робърт де Ниро) – пред очите на съпругата си Карън (Лорейн Брако), възхитена от храбростта му, Хенри извършва все повече и повече престъпления, докато всички съучастници не сe озовават в затвора.

Но дори и в затвора те продължават да бъдат господари на живота. Сега те имат време за любимото си занимание - готвене, а подкупени тъмничари доставят всички необходими съставки. Водачът Пол (Пол Сорвино) показва на съкилийниците си как да режат чесън на тънки шайби с бръснач.

Продукти за 4 порции

За соса:

2 суп. л. зехтин

2 суп. л. семе от копър

1 глава лук (нарязана на кръгчета)

1 скилидка чесън (нарязана)

1 суп. л. доматена паста

100 мл сухо бяло вино

2 консерви нарязани домати от консерва

сол и черен пипер

шепа наситнен магданоз

За кюфтенцата:

500 г мляно месо

1 глава лук (нарязана на кръгчета)

1 яйце

100 г настърган пармезан

Стъпки на готвене

За соса загрейте олиото и в него запържете леко семената от копър. След това добавете лука и доматеното пюре. Запържете, залейте с виното и оставете да заври. Разбъркайте с нарязани домати от консерва, сол и черен пипер. Дръжте на слаб огън за един час. За кюфтенцата бързо задушете лука, докато стане прозрачен. В купа се смесват каймата, яйцето, сиренето и запърженият лук. Направете кюфтета от кайма и потопете в доматен сос. Задушете до готовност. Сложете сол и черен пипер, поръсете с магданоз. Сервирайте със спагети или друг вид паста.