0

С трастта на Питър Курувита към кулинарните пътувания го тласка към едно вълнуващо пътешествие из съседните островни държави. Това води до създаването на поредицата „Островни пиршества с Питър Курувита“.

Страстта на Питър Курувита към кулинарните пътувания го тласка към едно вълнуващо пътешествие из съседните островни държави. Това води до създаването на поредицата „Островни пиршества с Питър Курувита“.

Все още под влияние на скорошното си посещение в Шри Ланка, Питър поема по неотъпканите пътеки в един малък, но пък изключително богат на културно разнообразие, географски регион. На островните пиршества ще станат свидетели и българските зрители от 4 юли от 13 ч. по 24KITCHEN.

Курувита ще посети острови, разположени между Филипините и Индонезия, а след това ще се отправи към Вануату, преди да се озове в живописния район на островите Кук. Той ще научи тайните на местната кухня, съдържаща обилно количество морски храни, включително индонезийска риба тон с къри, филипинска кисела супа и тихоокеански рак. Свинското също е популярно измежду югоизточните азиатски нации - приготвено на шиш, особено за специални семейни събития.