0

Т радиционният пролетен концерт на Националния музикален театър тази година е наречен „Любовни мечти“, защото ще бъде под знака на любовта. На 9 март от 19 ч. публиката ще чуе любими арии, дуети и ансамбли от оперети и мюзикъли, посветени на най-трепетното чувство.

Традиционният пролетен концерт на Националния музикален театър тази година е наречен „Любовни мечти“, защото ще бъде под знака на любовта. На 9 март от 19 ч. публиката ще чуе любими арии, дуети и ансамбли от оперети и мюзикъли, посветени на най-трепетното чувство.

„Много емоции, страсти и романтика ще струят от сцената. Красивата музика и вдъхновените изпълнения на артистите ще ви пренесат в един друг свят“, обещава режисьорът на спектакъла Юлия Маринова.

Наред с откъси от обичаните оперети на класиците Калман, Лехар и Щраус ще прозвучат изпълнения от мюзикълите „Фантомът на операта“ и „Котки“ на Андрю Лойд Уебър, „Моята прекрасна лейди“ от Фредерик Лоу, „Човекът от Ла Манча“ на Мич Лий, „Кабаре“ на Джон Кендър, „Уестсайдска история“ от Ленард Бърнстейн, „Клетниците“ от Шьонберг.

Популярни шлагери в нов аранжимент ще бъдат изпълнени от солистите и оркестъра на Националния музикален театър с диригент Огнян Митонов. Балетът на Оперетата ще представи „Либертанго“ на Астор Пиацола, валсове на Щраус и специален танцов номер по музика на Калман, посветен на вечната женственост на Мерилин Монро.

Мъжете солисти на концерта ще излязат заедно в любимия на публиката марш септет от „Веселата вдовица“ на Лехар. Всички солисти и балетът ще изпълнят на финала на спектакъла прочутия ансамбъл „Гризетки“ от същата оперета.

В пищния концерт спектакъл ще участват солистите Марияна Арсенова, Александър Василев, Олга Динова, Румен Григоров, Илона Иванова, Владимир Грудков, Людмила Козарева, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Стефан Петков, Еделина Кънева, Пеньо Пирозов, Десислава Николова, Денко Проданов, Катерина Тупарова, Христо Сарафов, Богомил Спиров.