0

Н ай-красивият всъдеход в света - Range Rover Velar, получи повече динамика, лукс и ексклузивност с представянето на лимитираната серия SVAutobiography Dynamic Edition. Новият спортен SUV е проектиран като върхово изпълнение в гамата на Velar и е разработен от подразделението за спортни модели Special Vehicle Operations. Ексклузивността му ще бъде засилена заради факта, че ще бъде достъпен за покупка само в рамките на 1 година. В България новият модел ще се продава на цени от 211 890 лева с ДДС.

Най-красивият всъдеход в света - Range Rover Velar, получи повече динамика, лукс и ексклузивност с представянето на лимитираната серия SVAutobiography Dynamic Edition. Новият спортен SUV е проектиран като върхово изпълнение в гамата на Velar и е разработен от подразделението за спортни модели Special Vehicle Operations. Ексклузивността му ще бъде засилена заради факта, че ще бъде достъпен за покупка само в рамките на 1 година. В България новият модел ще се продава на цени от 211 890 лева с ДДС.

Спортният SUV се задвижва от 5,0-литров бензинов турбодвигател V8 и механичен компресор с максимална мощност от 550 к.с. и максимален въртящ момент от 680 Нм, налични в интервала от 2500 до 5500 об/мин. Моторът работи в комбинация с 8-степенната автоматична трансмисия на ZF. Благодарение на двойното задвижване AWD, спортният всъдеход ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди и може да достигне максимална скорост от 274 км/ч. В същото време Velar предлага на водача и пътниците традиционния финес и комфорт на Range Rover. Според техническите данни средният разход на гориво е 11,8 л/100 км. Обемът на резервоара от 82 литра обещава истински пробег от над 483 км.

Най-мощният Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition се отличава с редица визуални подобрения и уникални покрития, които осигуряват по-устремен външен вид и повишено внимание към детайла и същевременно запазват перфектно оптимизираните пропорции и характерен силует на Velar. За по-добра аеродинамика под трансмисионния тунел е поставена специална кора. Дори надписът Range Rover на предния капак и задната врата е подобрен с набраздено покритие на металните елементи на буквите от две части, добавяйки изтънченост в екстериора.

Спортният Range Rover Velar SVAutobiography е наличен в 6 цвята за екстериора – червен, черен, сив, бял, сребрист и при специална поръчка син. Олекотените 21-инчови джанти от кован алуминий тежат колкото 20-инчовите джанти на основния модел, а клиентите могат да поръчат и опционални 22-инчови джанти с уникално сребристо покритие и кантове с ефект на диамант за по-голяма персонализация.

По-големите колела подпомагат фокуса върху динамиката на SVAutobiography Dynamic Edition, като улесняват генерирането на повече сцепление и правят възможно монтирането на по-големи спирачки. Предните спирачни дискове с диаметър 395 мм и задните с диаметър 396 мм имат конструкция от две части за оптимизиране на теглото. Иновативният дизайн разсейва топлината по-ефективно, за да се справи с по-голямата спирачна сила, генерирана при динамично шофиране. Допълнителната спирачна мощ се подчертава от червени спирачни апарати с 4 бутала отпред и плъзгащи се отзад, които имат надпис Land Rover. Налични са и спирачни апарати в черен цвят за по-дискретен външен вид.

Целеустременият екстериор се допълва от силно усещане за лукс в купето с внимателно подбрана комбинация от покрития и тапицерия. Перфорираната кожа Windsor с двоен шев е уникална за SVAutobiography Dynamic Edition и допринася за усещането за лукс вътре в купето. Клиентите могат да избират между 4 цветови комбинации, като моделът е стандартно е оборудван с предни седалки с 20-степенно регулиране и функции за подгряване, охлаждане, запаметяване и масаж. Уникалният спортен волан е оборудван с контурна рамка и алуминиеви пера за смяна на предавките.

В центъра на купето въртящият се селектор за смяна на предавките и кръглите бутони за управление на информационно-развлекателната система Touch Pro Duo имат изтънчено набраздено покритие. В интериора са използвани карбонови влакна с характерни стоманени нишки, а спортните педали и осветените метални пластини на праговете на вратите с надпис Range Rover допълват визията. Пред водача е разположен 12,3-инчовият интерактивен дисплей с уникални дигитално набраздени бутони, създаващи усещане за перфектна ръчна изработка и покритие към дигиталното преживяване, както и специален начален екран.

За безупречното пътно поведение на асфалтираните настилки или на суровия офроуд се грижат системата за задвижване на всички колела AWD, активен заден блокиращ диференциал, усъвършенствано кормилно управление и въздушното окачване, предоставяйки на SVAutobiography Dynamic Edition по-фокусирано усещане при шофиране. Намалено е накланянето на каросерията при резки завои и са преработени настройките на амортисьорите с променлива твърдост, които работят в съчетание с по-твърди пневматични ресори за въздушното окачване, за да предоставят оптимален баланс между стабилност и комфорт.

Системата AWD също е подобрена с раздатъчна кутия, която може да понесе по-високото натоварване. Усъвършенстваната система за интелигентна динамика на шофиране прецизно и незабележимо разпределя въртящия момент от двигателя спрямо условията. Системата може да насочи до 100% от тягата към задните колела в зависимост от условията. Специалната изпускателна система осигурява звук, отговарящ на динамиката му. Активната изпускателна система с променлив ход на клапаните на включва технология, която оптимизира звука от ауспуха в зависимост от условията на шофиране и осигурява на Velar разпознаваемия звук на типичен V-образен 8-цилиндров бензинов турбодвигател.