0

Р уските хакери удрят САЩ чрез порно, съобщи Washington Examiner. Според изданието хакерите прониквали в системите с помощта на порно сайтове.

Руските хакери удрят САЩ чрез порно, съобщи Washington Examiner. Според изданието хакерите прониквали в системите с помощта на порно сайтове.


Хакерите са прикачвали вируси към сайтове за възрастни и при отварянето им задачата е била изпълнена – хакерски удар! Именно по този начин служител на Геолого топографска служба на САЩ, отговарящ за сателитни снимки, е бил „входът“ на хакерите към правителствена информация. Той отворил „заразен“ порно сайт.
Изданието пише, че някои от общо 9000 сайтове за възрастни от неговия компютър са били свързани към руски уебсайт и са съдържали зловреден софтуер.


През последните години редица американски служители на правителствени постове, включително в Американската агенция за опазване на околната среда, бяха порицани за гледане на порно сайтове. Оказва се, че това крие повече рискове, отколкото службите са предполагали.