0

Ш арън Стоун с вечерна рокля от черна дантела се усмихва до новия папа – Джон Малкович. В същото помещение във Ватикана до голям стъклен глобус е застанал Мерилин Менсън.

Шарън Стоун с вечерна рокля от черна дантела се усмихва до новия папа – Джон Малкович. В същото помещение във Ватикана до голям стъклен глобус е застанал Мерилин Менсън.

Стоун и рокаджията Менсън са гост-звездите в сериала на Sky-HBO „Новият папа“, продължение на нашумялата поредица „Младият папа“ по сценарий и режисура на носителя на „Оскар“ за чуждоезичен филм Паоло Сорентино.

Тотално е затъмнението относно сюжета на новите епизоди, но се предполага, че историята ще тръгне отново от Лени Белардо – понтифика американец (в ролята – Джуд Лоу), възкачил се на папския престол като Пий ХІІІ, който на финала на „Младият папа“ е между живота и смъртта.

Джуд Лоу отново е на снимачната площадка със Сорентино, заедно с Джон Малкович, когото също ще видим в папски одежди, издават първите снимки от сета. С тях са Силвио Орландо като кардинал Войело, както и Хавиер Камара. Продуценти са Лоренцо Миели и Марио Джанани за Wildside със съпродуценти Haut et Court Tv и Mediapro. Международен дистрибутор е Fremantle. Вторият сезон също е по сценарий на Сорентино в съавторство с Умберто Контарело и Стефано Бизес. В актьорския екип са още Сесил де Франс, Людивин Сение, Хенри Гудман, Улрих Томсен, Марк Иванир, Масимо Гини, Маурицио Ломбарди и др.