0

Г олямата актриса Стоянка Мутафова може да се качи отново на сцената още в петък в Сатиричния театър въпреки незарасналата рана на крака.

Голямата актриса Стоянка Мутафова може да се качи отново на сцената още в петък в Сатиричния театър въпреки незарасналата рана на крака.

Това съобщи за „Монитор“ нейният мениджър Евгени Боянов, който посещава кралицата на комедията всеки ден. Днешното представление на „Г-жа Стихийно бедствие“ на Открита сцена „Сълза и смях“, в което Стояна трябва да танцува и да прави везна, е отменено, но вдругиден в „Столетие мое“ героинята й според режисьорската концепция през цялото време се движи с инвалидна количка и неуморната прима се надява, че ще може да се справи. Всички места в салона на Сатирата са предварително разпродадени и Мутафова държи да изпълни ангажимента си към своята вярна публика, подчерта Боянов.

На 14 август, по време на турне, първата дама на комедията нарани крака си на остър елемент от иначе красивата спалня в президентския апартамент в хотел в курорта Албена. След инцидента тя изигра още няколко представления, но тъй като състоянието й се влоши, следващите паднаха, а актрисата трябваше да прекара около месец във Военна болница. В момента тя все още чувства дискомфорт и се налага личният й лекар д-р Димитров и медицинска сестра да я посещават ежедневно в дома й за промивки, превръзки и т.н., защото подобни рани заздравяват трудно и крият риск на нейната достолепна възраст. Почти 97-годишната феноменална звезда си дава сметка за това, ето защо след петъчното излизане на сцена ще си позволи по-дълга почивка за възстановяване. Неотлъчно за нея вкъщи полага грижи дъщеря й – Мария Грубешлиева-Муки, авторка на биографичната книга „Добър вечер, столетие мое!“, чието активно представяне в страната също за известно време ще спре.

Духът на забележителната актриса обаче е на висота и за своето завръщане тя се е прицелила в датата 2 февруари 2019-а, когато ще навърши 97 години. За рождения й ден е предвиден грандиозен гала-спектакъл в зала 1 на НДК с участието на множество знаменити гости. За тази среща с публиката Г-жа Стихийно бедствие се надява, че отново ще бъде в обичайната си шеметна форма, с която винаги е радвала поколения почитатели.