0

В исокоскоростната електрическа кола Tesla Model S получи ново поколение летни гуми Nokian Powerproof от финландския производител Nokian Tyres, които дават повече сцепление и осигуряват комфортно и безопасно шофиране при разнообразни условия. Новите летни гуми Nokian Powerproof се отличават със стабилното представяне и предсказуемото управление, като в същото време осигуряват спокойствие както при престрояване в друга лента с висока скорост, така и при внезапно спиране.

Високоскоростната електрическа кола Tesla Model S получи ново поколение летни гуми Nokian Powerproof от финландския производител Nokian Tyres, които дават повече сцепление и осигуряват комфортно и безопасно шофиране при разнообразни условия. Новите летни гуми Nokian Powerproof се отличават със стабилното представяне и предсказуемото управление, като в същото време осигуряват спокойствие както при престрояване в друга лента с висока скорост, така и при внезапно спиране.

Изцяло новото поколение летни гуми Nokian Powerproof са предназначени за европейския пазар и предлагат качество и лекота на шофирането, като спадат към най-високия клас автомобилни гуми. Широката гама включва 51 продукта с размери от 17 до 20 инча, със скоростен индекс W за до 270 км/ч и Y до 300 км/ч. Новите гуми ще са достъпни за клиентите през пролетта на 2019 г.

Новите летни гуми Nokian Powerproof са разработени от финландския производител Nokian Tyres със съдействието на двукратния световен шампион от Формула 1 Мика Хакинен, който помагаше с консултациите си по време на тестовете. Производителят гарантира, че площта на контактната зона на гумите с пътя остава неизменна както на мокри магистрали, така и на нажежени от слънцето булеварди. Новата подсилена структура осигурява издръжливост на тези летни гуми, създадени за високи скорости.

Разнообразието от летни климатични условия и различните пътни настилки в Европа са предизвикателство за водачите. Температурните амплитуди от над 40 градуса по Целзий между студените пролетни дни и летните горещини, в съчетание с внезапни гръмотевични бури, изискват гуми, способни да се адаптират към различните пътни условия. Според потребителско проучване на Nokian Tyres, европейските водачи на автомобили особено ценят в летните гуми доброто сцепление при мокра настилка и стабилността.

Собствениците на спортни автомобили търсят гуми, които осигуряват безопасност при екстремни условия. Разработването на летните гуми Nokian Powerproof е продължило около 4 години, като специално внимание е обърнато на безопасността и контрола над автомобила дори при високи скорости. Стилният външен вид на този продукт е пример за прецизен и функционален скандинавски дизайн. Водачът може да почувства сцеплението на гумите, да се адаптира към пътната настилка и моментално да реагира по време на шофиране както на сухи, така и на мокри пътища, което е абсолютно изискване за безопасност при внезапни маневри.

Трапецовидните напречни канали набраздяват централното ребро и реброто до вътрешното рамо. Каналите са проектирани така, че ефективно да предпазват от аквапланинг, като задържат вода и ускоряват нейното отвеждане от контактната зона между гумата и пътната настилка. Структурата на блоковете и каналите на вътрешното рамо също допринася за предотвратяването на аквапланинг. Каналите се разширяват навън и имат елиптични кухини. Тези канали допълнително спомагат за отвеждане на водата от контактната зона. Широките и полирани главни канали ефективно задържат водата, което подобрява безопасността при дъжд.