0

Суров и безкомпромисен. Тези две думи описват много точно най-новия проект на дизайнерското студио Vilner, който идва от китайското подразделение на ателието. А думата изкуство е третата, обобщаваща натурално-бруталното излъчване на този Wrangler. Автомобилът е изработен по поръчка на местен скулптор и запален ловец. На пръв прочит това съчетание може би звучи странно, докато не приемем, че професията и хобито могат да бъдат две различни неща.

Боята е свалена до метал, след това повърхностите са обработени до образуването на ръжда, запечатана с лак.

Изкуство от студен метал и топла кожа

Концепцията, изискана от клиента е била ясна - суров вид, постигнат чрез висококачествени естествени материали, въздействаща комбинация от метал и кожа. Централен елемент в интериора на този Jeep Wrangler Hunting Unlimited е „топката“ на скоростния лост – детайл, който сам по себе си е произведение на изкуството. Изработен на ръка, този месингов череп символизира преходността на живота, като същевременно студенината му контрастира с топлотата на заобикалящата го кожа.

В багажника са прикачени чанти за ловни принадлежности, изработени от телешки бокс.

Чанти за принадлежности от телешки бокс

Месингов обков са получили и въздуховодите на таблото, както и дръжките на вратите. Почти всичко останало е покрито с дебел растително-дъбен телешки бланк. В контраст седалките са обвити с винтидж кожа в стил Оld Тobacco с много по-тъмен кафяв цвят. В багажника са прикачени чанти за ловни принадлежности, изработени от същия телешки бокс, а воланът е изкуствено състарен по желание на клиента, също препратка към преходността.

Воланът на Jeep Wrangler Hunting Unlimited е изкуствено състарен, но е все така функционален.

Ръжда, запечатана със специални лакове

Изкуствено състарената линия е продължена и с бруталния екстериор. Дизайнерите от Vilner са свалили боята до метал, след което повърхностите са обработени до образуването на ръжда, която в последствие е спряна и запечатана със специални лакови покрития. Най-силните качества на щатската офроуд машина Wrangler са силно доразвити – окачването е с увеличен ход, повишен просвет, 37-инчови гуми BF Goodrich Krawler T/A за катерене по скали и мощна лебедка Warn.

Корите на вратите са покрити с дебел телешки бланк, а дръжките на вратите са получили месингов обков.

3.6 V6 бензинов двигател под капака

Уникалният Jeep Wrangler Hunting Unlimited е произведен през 2012 година и се задвижва от 3,6-литров V-образен 6-цилиндров бензинов двигател, който развива огромна мощност от 285 к.с., а максималният въртящ момент от 353 Нм се предава към четирите колела чрез 6-степенна механична скоростна кутия. Според данните, с този двигател Jeep Wrangler консумира средно под 10 литра на 100 километра.

Вместо „топка“ на скоростния лост е поставен месингов череп, изработен на ръка.