0

В МРО-София ще подкрепи на балотажа в неделя Йорданка Фандъкова за кмет на столицата, съобщават от формацията.

ВМРО-София ще подкрепи на балотажа в неделя Йорданка Фандъкова за кмет на столицата, съобщават от формацията.

Решението е взето от областният комитет на патриотите в столицата. От формацията изтъкват, че са проведени са срещи с Фандъкова и екипа ѝ, като б ило постигнато съгласие за съвместна работа в следващия мандат на Столичния общински съвет по теми като подобряване на сигурността в града, благоустройство на кварталите и развиване на северните райони.

"Позицията на ВМРО – София е, че в следващите четири години усилията на кмета на общината и Общинския съвет трябва да се насочат по тези теми. Логично е ангажиментите да бъдат потвърдени преди балотажа, каквато е била и позицията на представителите на ГЕРБ", съобщават от партията.

Председателят на областния комитет на ВМРО в София Владимир Митов потвърждава, че с екипа на Йорданка Фандъкова е постигнато съгласие по водещи за ВМРО теми, което е добра основа за споразумение, след като Фандъкова бъде избрана за кмет.Общинският съветник от ВМРО и член на Националния изпълнителен комитет на Организацията Карлос Контрера смята, че подкрепата за Йорданка Фандъкова е логична