0

П реумората и стресът все по-често докарват семейни конфликти. В такива моменти на мнозина не им е до секс. Студът и мрачното време потискат допълнително не само желанието за интимност, но и моженето на единия или другия партньор. В миналото обаче най-много бебета са били зачевани през есента и зимата, въпреки оскъдното слънце и липсата на парно в спалнята. Истината е, че тогава хората са ползвали естествените афродизиаци, които са растели в техните градини. С тяхна помощ жената е можела да превърне всеки дядо в младеж.

За подсилване на сексуалното желание както на мъжете, така и на невестите, бабите прибавяли силна ментова отвара към домашния сапун, тъй като ароматът на тази билка повишава възбудата. Те слагали мента и във възглавниците на младоженците. Този трик можете да приложите и сега. Сушена мента се продава не само в билковите аптеки, но и в по-големите супермаркети, а в аптеките ментови сапуни.

Така нареченият „плодороден чай” пиели не само семействата със сексуални проблеми, но и тези, които вече работят за дете. Той се приготвя от равни количества суха смес листа от малини, коприва и витекс. Според някои изследвания той наистина подобрява шансовете за зачеване повишава либидото, балансира хормоните и помага при проблеми с овулацията. Ако се пие редовно, резултатите обикновено са налице до две седмици.

Канелата доказано повишава сексуалния нагон, намалява риска от засечки при мъжа и въздейства добре при инфекциите на уринарния тракт. Ползите произлизат от способността на подправката да понижава кръвната захар, която ограничава достигането на кръвния поток до вагината или пениса. Канелата не е афродизиак с незабавно действие. Необходимо е от нея да се приема всеки ден по една чаена лъжичка. Подправката трябва да е естествена, а не синтетична, каквато се продава напоследък в магазините.

Известно е, че мурсалският чай е изключителен помагач на мъжете в леглото. Тази билка оказва цялостно благоприятно въздействие върху пикочно-половата система. Мурсалският чай съдържа голямо количество антиоксиданти. Има тонизиращо, укрепващо и антианемично действие.

Понижава кръвното налягане и съответно редуцира риска от сърдечен инфаркт и инсулт. Билката е защитен вид. Застрашава ви глоба, ако я бере в планината, но можете да си я купите от аптеките. Тази, която се продава в аптеките е от специални насаждения.

Някога пред огнището дядовците не случайно за люпели тиквени семки. Те са с високо съдържание на цинк, който има отношение към повишаване на фертилитета и сексуалния, богати са на омега-3 мастни киселини, които измежду всичките си функции, действат и като “почистват” артериите и капилярите от натрупани холестеролни плаки.

Можете да ядете семките направо от пакетчето, да поръсите с тях салатата или ги смелите и смесите с брашно (например за панировка). Действат еднакво добре и при двата пола.

Еректилната дисфункция отстъпва пред аминокиселините

 

Аминокиселините са препоръчителни не само за подсилване на мозъчната и сърдечно-съдовата дейност, но са и отличен съюзник на мъжа срещу еректилната дисфункция.

L-карнитинът е аминокиселина, която е подходяща и за двата пола. Основната й функция е да пренася мастните киселини през клетъчната мембрана, за да бъдат трансформирани в енергия като в същото време съдейства за изхвърлянето на отпадъчните продукти от метаболизма на мазнините. От друга страна аминокиселината повишава притока на кръв към половите органи и така помага за увеличаване на сексуалното желание.

Аргининът, също аминокиселина, е особено подходящ за мъже с високо кръвно налягане или коронарни артериални заболявания. Тя преборва еректилната дисфункция, като същевременно поддържа добро ниво на кръвното налягане, тъй като разширява кръвоносните съдове особено тези, които водят до пениса и сърцето, и подобрява кръвния поток. Аргининът не се препоръчва на хора с херпес, тъй като може да повиши риска от активизирането му.

Някои учен наричат витамин Е “секс витаминът”. Той е получил този приз, защото подпомага производството на половите хормони. По този начин сексуалното влечение се засилва и любовната игра е още по-гореща.