0

Л екари от Очната клиника на УМБАЛ „Св. Георги” успяха да спасят зрението на момченце, улучено по погрешка в окото при игра на дартс. Детето играело със свои роднини, когато един от чичовците му без да иска го уцелил.

Лекари от Очната клиника на УМБАЛ „Св. Георги” успяха да спасят зрението на момченце, улучено по погрешка в окото при игра на дартс. Детето играело със свои роднини, когато един от чичовците му без да иска го уцелил.

Малчуганът е претърпял операция, при която екипът на клиниката е успял да запази зрението му.

Същото е станало и при момиченце на 6г., което си е бръкнало в окото с играчка. Малката е била закарана съвсем навреме в клиниката, където е претърпяла сложна операция. В рамките на хирургическата интервенция медиците са отстранили стъкловидното тяло и са имплантирали нова леща в окото на детето. Момиченцето ще може да вижда нормално, след като се възстанови, тъй като при инцидента не е била засегната оптичната част на роговицата, са категорични хирурзите.

Те са успели да помогнат и на 67-годишен строителен работник, който също можел да загуби зрението си след трудова злополука. Върху лицето на мъжа паднала тухла и той бил закаран в болницата с ужасни болки. Очното му налягане било 60 при норма от 21. Операцията му е била наложителна, за да му бъде спасено зрението. На пациента е била присадена изкуствена леща.