П ийте кафето на гладно! Това съветва диетологът Наталия Нефедова. Според нея чаша от ободряващата напитка със закуската сутрин не е най-добрият избор за осигуряване на всички необходими минерали за организма.
"Кафето съдържа хелати, които агрегират металите и пречат на правилното им усвояване. Ако постоянно заливате храната си с кафе, ще получите по-малко цинк, желязо и магнезий", сподели Нефедова.
Тя препоръчва кафето да се пие половин час преди или след хранене, за да може полезните вещества, които получаваме с храната, да имат време да се усвоят.
„Освен това кофеинът извежда от организма един от най-важните елементи – калция”, добави Нефедова, цитирана от БГНЕС.
Диетологът съветва още кафето да се пие с мляко, като по този начин е достоен заместител на закуската.